·200 syf.····Okunma: 15 Nisan 2026 23:09 Yazarın okuduğum ilk kitabıydı. Pek beğendim. Her kahramanın ve dolayısıyla tüm insanların bir karanlığının olduğunu her kahramanın penceresinden bakarak birinci ağzından anlatarak aktarmış. Hadiseyi ve hadiseleri kahramanlarının kişisel tarihleriyle ve dolayısıyla olaylara verdikleri tepkilerini, sebepleriyle açıklamış. Bu anlamda çok başarılı buldum. Birini yargılamak nasıl da kolaydır.Yazar, kahramanlara kendini savunma ve anlatma imkanı vermiş. Ve yarattığı kahramanlarına öyle insani davranmıştır ki , kitabını kahramanı Ethem’e ithaf etmiştir. Yazarın başardığı şeyi biz gerçek hayatta yapabiliyor muyuz diye düşündüm. Keşke gerçek hayatta da birini yargılamaya kalkışırken, yargıladığımız insana kendini izah etmesine müsadece edecek samimeyetle “neyin var, bir anlatsana, neden böylesin, neden böyle oldu veya oldun” diye sorduk. Anlatmaz belki, kim bilir…ama siz o karanlığın perdesini aralamış olursunuz! Güneş girmeyen eve doktor aramayın, güneş olun yeter!