Aşık olmaya aşık bir adamdır Cemal Süreya. Şiirlerinde de bu hep böyledir tutkuyu, aşkı, bedeni, yalnızlığı, direnişi hatta ölümü bile bize o duyguları hissettirerek anlattı.
Bir bakmışsın vazgeçilmez bir aşkı yaşatmıştır sana (Biliyorum Sana Giden Yollar Kapalı) #301942451
Bir bakmışsın ölümün ardında ki o soğuk boşluğu hissettirmiştir (Sizin Hiç Babanız Öldü mü?) #297889373
Ya da bir bakmışsın sana direnişin sesini duyurmuştur (555K) #301800372
Evet ben ilk kez şiir okuyorum ve şiirin tadı bambaşka bir duyguymuş, insanı ufacık yazılarla bambaşka yerlere, düşüncelere sürüklüyor gerçekten.
Şiir okuyunuz, okutunuz efenim…
Seven, sevdiğine şiir yazsın.
Çünkü az sözle çok şey söylenmesi gereken meseleler var. ;)
KÜÇÜK BİR NOT; Bakıyorum da bu şiir kitabını 4-5 günde hatta 20 saatte okuyan var. Arkadaşım sen hiç mi bir şiiri 10 kez 20 kez tekrar okumadın? Durup durup, dur bir daha okuyayım demedin? Bende 51 günde okudu diyor, elimden gelse 510 günde okurdum ahahah Sindire sindire tatlı tatlı okuyacaksın bu şiiri. Hızlı yemek yemeyi sevmediğim gibi hızlı kitap okumayıda hiç ama hiç sevmem. Size hızlı ve anlamsız okumalar. ^^
Bu incelemeyi podcast olarak dinlemek için
Spotify open.spotify.com/episode/4syphPq...
Youtube youtu.be/HCyZ96l5UXQ?si=...
İYİ DİNLEMELER♡
Nereye yetişiyoruz anlamıyorum ki 😄 20 saatte şiir kitabı mı biter hocam allah aşkına. Hayatıda böyle hızlı mı yaşıyorlar acaba. Bana hoş gelen bir şeyi neden çarçabuk bitireyim ki, uzattıkça uzatırım misal. 😌🌼
Herkesin kendi tercihi tabi ki. 🫣🫡