2019 41. kitabı
Okunma: 29 Eylül 2019 00:00
Tam benlik bir kitap olduğunu düşünerek(kendime jest yaptım, hunime uygun demedim) Az sonra okuyacağınız paylaşımın her hakkı mahfuzdur,tamamı #meltemce ‘dir.. Lütfen alıcınızın ayarlarıyla oynamayınız. #keltskýsoumrak ile konuğum size bugün. Bahar mevsiminin albenesine uygun, iştah kabartan bir #şarlottatlısı ile kapınızı çalıyorum Hani, muhteşem kreması ayrı lezzetlerle harmanlanıp üstüste sıralanan, hem görsel hem tam tetematıyla akılçelen. İşte, #keltşafağı benim için tam olarak öyle. Yeats zemini aynı olan #pagan geleneğinden süregelen mitleri almış, onları önce ayırmış; unutulmaya yüz tutmuş efsanelerle perili -hayaletli - gulyabanili öykülerle ve halk arasındaki yaygın inanışlarlarla harmanlamış, bunların hepsini biraraya getirip bir de üstüne kendi şiirlerinden serpiştirmiş. Ohh, suyundan da! Al sana ultra şahane #alacakaranlık okumaları Kitapta iki farklı ülke insanının inanış biçemine de yer vermiş. Biri İrlandalılar…. tek geçerim, delilik üst sınırında bir dünya markası adamlar! Gül gibi geçinip giderken periler, hayaletler ve cinler ile (tövbe tövbe üç harfliler mi yazsaydım keşke, neyse destur diyeyim bari) imtihan olanlar. Diğeri İskoçlar… kiltleri ve gaydalarıyla pek bir şirinler. Huysuzlarmış çok,uyumu yakalayamamışlar iyi saatte olsunlar ile.. Hayır, o bir şey değil ; okurken okurken "acep bunlar gerçekten teşrik-i mesaide bulunmuşlar mıdır?" diye bir kendinizi yokluyorsunuz. #sürüpsikolojisi ile mi başladı bu inanış? Yoksa; biri inandı da toplu halde #vecd'e mi geldiler? Bir deli bir kuyuya taş atmış da kırkı birden çıkaramamış gibi… Bu neyin kafası? Söyleyeyim size neyin kafası olduğunu. İrlanda'nın zengin çeşnili mitleri paha biçilmez değerde. Bir de dönem olarak yaşadığı çağ içinde yazarın #paranormal olaylara teşne halini de katarsak görünenin ötesi onun için #kozmos niteliğinde… Huzurla yat Yeats, tüm kalbimle selamlıyorum seni Sevgiyle esen kalın William Butler Yeats Kelt Şafağı
Kelt ŞafağıWilliam Butler Yeats · Dedalus Kitap · 201796 okunma