2026 9. kitabı
Okunma: 19 Nisan 2026 17:42
Bugünün gelmesini hiç istemedim aslında.. Gelmemesi için çok uğraştım okumayı reddederek.. Bu evrene ve karakterlere inanılmaz şekilde bağlıyım. İnanılmaz detaylı ve ince düşünülmüş bir evren. Bu üçlünün hepsine bayıldım ama sıralama yapacak olursam 1- Legendary 2- Caraval 3- Finale derim. İkinci kitap serinin en iyi kitabıydı bence çünkü hem Donatella’nın ağzından olması hem de sonunda Jacks ile bağını öğrenmek çok güzeldi. Olaylar ve karakterler arasındaki çekişme muazzamdı. Jacks ve Donatella kesinlikle tencere kapak olduğunu düşünüyorDUM. Hala öyle düşünüyorum sadece Jacks’in yaptığı birkaç şey kabul edilemezdi ama biased olduğum için ben çok dert edemedim, başından beri net olan tek karakter oydu kitapta. Jacks’ten bahsedecek olursam bence bu evrene girmek için ilk önce Caraval üçlüsü daha sonra Once Upon A Broken Heart üçlüsü okunmalı. Çünkü Jacks’in geleceği o üçlü sonuçta. Ama ben tam tersi okudum yine de fikrim değişmedi onun hakkında. Hatta Donatella’nın seçiminden haz etmememin sebebi kesinlikle okuma sıram. Bu kitapta Donatella’nın kişiliği daha derin ve çok daha kompleks. Ondan hiç beklemeyeceğim şeyler yaptı. Romantik ilişkileri kafamı çok karıştırdı. Dante Thiago Alejandro Marreo Santos ile ilgili olan düşüncelerimde değişti. Legendary’de bayılıyordum ama nedense Finale’deki gel-git olayı beni rahatsız etti, Tella ile arasındaki çekimi aşırı yetersiz ve yüzeysel buldum. Ama Legendary’de harika ötesiydi. Genel olarak bu kitap hakkındaki yorumum ise yetersiz olduğu. Bence son kitap için çok fazla detay vardı. Diğer Fate’leri görmek güzeldi ve istediğim bir şeydi ama zaten çok kısa olmayan bir kitap için onları ne kadar anlatırsan anlat yeni oldukları için bir türlü oturtamadım kafamda. Bundan sonra bir kitap daha çıksaydı da son kitaba sıkıştırılmasaydı keşke. Onlar olmasaydı çok daha kolay sindirebilirdim ama yeterli yine bulamazdım sanırım jwjdısjdosjxks kişisel olabilir bilemedim. Özellikle bir kaç bölümde her şey o kadar hızlı gelişiyordu ki tepki verecek fikir oluşturacak zaman bulamadım!! Hiç beklemediğim kadar büyük değişimler oldu. Bu sebeple kalem bana biraz hızlandırılmış geldi. Yazarın üslûbunun yazıldığı dil üstünden okunursa çok ama çok farklı olacağını düşünüyorum ayrıca. Ben ingilizce okuduğum için üslubunu rahatsız edici bulmadım ama türkçe okuyup rahatsız olanları suçlayamam çünkü çevirilmesi zor bir üslubu var bence. Sevmeyenlerin sevmeme sebebinin sadece üslup olabileceğini düşünüyorum o yüzden mümkünse orjinal dilinden okuyunnnn. Ne kadar uzun yazarsam yine de yetersiz kalacak. İnanılmaz başaralı ve harika ötesi bi seri/evren olduğunu düşünüyorum. Donatella ve Legend’a buradan Taylor Swift’in Peace şarkısını gönderiyorum. Julian ve Scarlett’e sevgilerimi gönderiyorum.. Çok özleyeceğim
FinaleStephanie Garber · Hodder Publishing · 20201,022 okunma
Merhaba kırık bir kalp serisini okudunuz mu bir de bu üçüncü kitapta jacks karakterinin sahneleri var mı
ikisinede evettt, üçüncü kitapta da baya fazla sahnesi var