Lavanta Kokulu Sabahlar
2026 30. kitabı
Okunma: 19 Nisan 2026 18:42
Roman, baş karakter Jocelyn Minton’ın hayatındaki kırılma noktasıyla başlıyor. Annesinin ölümünden sonra kendini ait hissetmediği bir hayatın içinde kalan Jocelyn, en yakın dostu olan yaşlı bir kadının ölümüyle bambaşka bir yolculuğa sürükleniyor. Ona miras kalan eski bir malikâne ve yıllar öncesine ait bir aşkın izlerini taşıyan mektup, Jocelyn’i küçük bir kasabaya götürüp burada hem geçmişte yaşanmış bir hikâyenin peşine düşer hem de kendi hayatına dair cevaplar aramaya başlar. Jocelyn, güçlü görünmeye çalışan ama aslında aidiyet duygusunu arayan bir karakter. Onun bu içsel boşluğu, kasabaya geldikten sonra karşılaştığı insanlarla şekillenmeye başlıyor. Özellikle Ramsey McDowell ve Luke Connor karakterleri, sadece romantik bir üçgen yaratmakla kalmaz; aynı zamanda Jocelyn’in kendini tanıma sürecine de katkı sağlar. Yan karakterler ise bana göre kasabanın sıcak ama bir o kadar da karmaşık yapısını yansıtarak hikâyeye gerçekçilik kazandırmış. Romanın atmosferi oldukça etkileyici bir şekilde kurulmuş. Küçük kasaba hayatı, geçmişten gelen sırlar ve yıllar önce yarım kalmış bir aşk hikâyesi, kitabın duygusal yoğunluğunu artırmış. Yazar, geçmiş ve bugün arasında geçişler yaparak okuyucuya iki farklı zaman dilimini aynı anda yaşatıyor. Bu geçişler sadece olay örgüsünü değil, aynı zamanda karakterlerin duygusal bağlarını da güçlendirmiş. Hem geçmiş hem de şimdiki zamana dönmek benim sevdiğim şeyler. Hikâye ilerledikçe sırların yavaş yavaş açığa çıkması, merak duygusunu sürekli canlı tutmayı başarıyor. Genel olarak Lavanta Kokulu Sabahlar, aşkın farklı yüzlerini, geçmişin izlerini ve insanın kendini bulma çabasını anlatan akıcı bir roman. Duygusal yönü ağır basmasına rağmen içinde gizem ve merak unsurlarını da barındırmış. Okuyucuya sadece bir aşk hikâyesi sunmakla kalmamış aynı zamanda geçmişle yüzleşmenin ve köklerini keşfetmenin ne kadar önemli olduğunu da çok güzel bir şekilde hissettiriyor. Özellikle karakter odaklı ve atmosferi güçlü hikâyelerden hoşlananlar için etkileyici ve sürükleyici bir kitap. Akıcılığı çok iyi. Tavsiye ediyorum. Kitap puanlaması 10/10
Lavanta Kokulu SabahlarJude Deveraux · Pegasus Yayınları · 2014129 okunma
1.986 Gösterim
Kitap ilgimi çekti listeme ekledim. Kaleminize sağlık.
Asthley
Çok teşekkür ederim, şimdiden keyifli okumalar hocam. 🙏🏻
Kalemine sağlık kardeşim 🍀
Asthley