2026 9. kitabı
Bugün polisiye türünde bir kitapla geldim. Yazardan ilk kez okuyorum ama sanırım son olmayacak. Kitabımız bir kadının metruk bir evde bir kadın cesedi bulmasıyla başlıyor. Başkomiser Cengiz ve ekibi olay yerine geldiklerinde maktulün cebinden spiral çizilmiş bir kağıt bulurlar. Adının Buse olduğunu ve modellik yaptığını öğrenirler. Maktulün ailesi ile görüşüp evini İncelerler. Zengin olmamasına rağmen pahalı kıyafetler giyen maktul, komiserin aklında soru işaretleri uyandırır. Odayı incelerken buldukları günlükde de " Aşk " diye birinden bahseder. Spiral şeklinin ne anlama geldiğini düşünürken olayla bağlantılı kişilerle görüşür. Bu kişilerden birinin evinde de bu işarete benzer bir kağıt bulur. Paganizm inanışına dair izler olduğunu ve bu işaretlerin bir anlamları olduğunu öğrenir. Olayla bağlantılı olan kişiler kaybolmaya başladığında dosya daha da derinleşir. Bu işaretlerin anlatmak istediği nedir ? Bu cinayet çözülebilecek midir? Başkomiser Cengiz karşısına çıkan engelleri umursamadan davayı çözmeye yemin eder. Bu süreçte kendi sağlığını bile riske atar. Sonunda ipuçlarını birleştirdiğinde katili bulur. Kitap önce günümüzde geçerken ara ara geçmişe gidiyor ve farklı kişilerin görüşünden okuyoruz. Başlarda anlamlandıramasam da sonlara doğru kişilerin kim olduğunu anlıyoruz. Benim sayfalarını merakla çevirdiğim bir kitap oldu. Birçok karakter vardı bu karakterleri aklımda tutabilmek biraz zor oldu. Bir ara Cengiz gibi kimin kim olduğuna dair notlar alasım geldi. Kitabın sonunda ters köşe oluyorsunuz ama benim tahmin ettiğim kişi çıktı. Sadece olayların işlenişi hakkında fikrim yoktu ama onu da okuyoruz.
Derin ŞüpheOrçun Yenilmez · Herdem Kitap · 202147 okunma