Derin Şüphe

Orçun Yenilmez
Kasım 2021
Herdem Kitap

2022 87. kitabı
Orçun Yenilmez / Derin Şüphe Yazarın #DipsizKuyu kitabını okumuş, başkomiser Cengiz ve ekibiyle tanışmıştım. Yine Cengiz ve ekininin iş başında olduğu farklı bir polisiye hikaye #DerinŞüphe . O kadar güzel kurgulanmış ki her sayfasında gerilimi fazlasıyla hissediyorsunuz. Kalabalık bir kadrosu olmasına rağmen bağlantıların ve ilişkilerin çok ustaca kaleme alındığını söylemeliyim. Yirmi iki yaşındaki Buse’nin boş bir dairede ölü olarak bulunmasıyla başlıyor hikayemiz. Olay yerine gelen Cengiz ve ekibi inceleme yaparken, maktulün cebinde yuvarlak içinde bir çok geometrik şekil olan bir kağıt bulurlar. Evindeki araştırmalarda da günlüğünü bulup olayı çözmeye çalışırlar. Şöyle de bir gerçek vardır ki, olayla bağlantılı olan isimleri araştırdıkça, Pagan inanışına dayalı simgeler ve geçmişin hayaletleri ortaya çıkmaya başlar. Her isim ve simgede geçmişteki ölümlerin birbirleriyle bağlantısı kafa karıştırırken, dosyayla bağlantısı olan isimlerin birden kaybolmaya başlamaları da bir çok soru işaretine sebep olur. Kitap olayla ilgili karakterlerin üç ay önceki yaşadıklarına da yer veriyor. Bu karakterlerin birbirleriyle olan bağlarını ve olayla nasıl bir ilgileri olacağını anlamaya çalışmak kitabı soluksuz okumamızı sağlıyor. Cengiz’in “Derin Şüphe” adını verdiği bu kanlı davada geçmişten bugüne çok fazla can kaybı yaşanmış. İlmek ilmek örülen planlarla yapılan kaçırılmalar ve ölümlere Cengiz nasıl son verecektir? En tehlikeli zehir zihindeki şüphedir. Cengiz şüphelerinden kurtulabilecek mi? İnanılmaz güzel bir final okurlarını bekliyor. Keyifli okumalar…
2026 9. kitabı
Bugün polisiye türünde bir kitapla geldim. Yazardan ilk kez okuyorum ama sanırım son olmayacak. Kitabımız bir kadının metruk bir evde bir kadın cesedi bulmasıyla başlıyor. Başkomiser Cengiz ve ekibi olay yerine geldiklerinde maktulün cebinden spiral çizilmiş bir kağıt bulurlar. Adının Buse olduğunu ve modellik yaptığını öğrenirler. Maktulün ailesi ile görüşüp evini İncelerler. Zengin olmamasına rağmen pahalı kıyafetler giyen maktul, komiserin aklında soru işaretleri uyandırır. Odayı incelerken buldukları günlükde de " Aşk " diye birinden bahseder. Spiral şeklinin ne anlama geldiğini düşünürken olayla bağlantılı kişilerle görüşür. Bu kişilerden birinin evinde de bu işarete benzer bir kağıt bulur. Paganizm inanışına dair izler olduğunu ve bu işaretlerin bir anlamları olduğunu öğrenir. Olayla bağlantılı olan kişiler kaybolmaya başladığında dosya daha da derinleşir. Bu işaretlerin anlatmak istediği nedir ? Bu cinayet çözülebilecek midir? Başkomiser Cengiz karşısına çıkan engelleri umursamadan davayı çözmeye yemin eder. Bu süreçte kendi sağlığını bile riske atar. Sonunda ipuçlarını birleştirdiğinde katili bulur. Kitap önce günümüzde geçerken ara ara geçmişe gidiyor ve farklı kişilerin görüşünden okuyoruz. Başlarda anlamlandıramasam da sonlara doğru kişilerin kim olduğunu anlıyoruz. Benim sayfalarını merakla çevirdiğim bir kitap oldu. Birçok karakter vardı bu karakterleri aklımda tutabilmek biraz zor oldu. Bir ara Cengiz gibi kimin kim olduğuna dair notlar alasım geldi. Kitabın sonunda ters köşe oluyorsunuz ama benim tahmin ettiğim kişi çıktı. Sadece olayların işlenişi hakkında fikrim yoktu ama onu da okuyoruz.
2023 19. kitabı
Okunma: 10 Nisan 2023 17:17
O nasıl karmaşık bir cinayetti öyle :) Kitabı anlatmaya kalkarsam ben de Cengiz Başkomiser gibi işin içinden çıkamam. Sadece tek bir cinayet sayesinde yılların cinayetlerinin ve olaylarının çözüldüğü; sembollerle ve işaretlerle birbirine bağlanan harika bir polisiye. Kesinlikle tavsiye ediyorum :)
2022 2. kitabı
Okunma: 11 Ocak 2022 02:31
Pagan Sembolleri hep ilgimi çekmeyi başarmıştır. Her ne kadar anlamlarını bilmesem de hikayeleri veya nasıl kullanıldığına dair merakım her zaman var ve var olmaya devam edecek. Bir sembolün sakladığı gizemler, sırlar olabilir mi? Peki bu gizemleri çözmek için nasıl bir yol izlenmeli? Acaba geçmişte kullanılan bu gizemli şifreleri günümüzde kullananlar bu sırlara vakıflar mı? Ben de tüm bu gizem ve şifreleri anlamak isterdim açıkçası. Eski olan ve bilinirliği az olan her şey ilgimi çeker. Tıpkı bu kitabın arka sayfasını okuduğum, 'Kurbanın üzerinde bulunan spiral sembolün anlamı neydi?' cümlesi gibi. İşlenen bir cinayet ihbarı alan emniyet güçleri olay yerine intikal ettiklerinde her zamanki gibi kurbanın erken gidişinin öcünü almak için katili adalete teslim edeceklerini düşünüyorlardı. Kurbanı tanımak onları katile bir adım daha yaklaştıracağının farkındalardı. Başkomiser Cengiz tüm delillerin titizlikle incelenmesini salık vermişti. Bu cinayetin arkasında ki sır perdesinin biran önce çözülmesi için elinde sadece Pagan Sembolleri vardı. Şüpheli listesindeki isimlerin esrarengiz davranışları ise olayın derinliğini gün yüzüne çıkarıyordu. Soruşturma ilerledikçe Pagan Sembollerinin kimleri temsil ettiğini çözmek Başkomiser Cengiz'e kalmıştı. Geçmiş sırların günümüzde su yüzüne çıkması için sadece kapının aralanması gerekiyordu. Ve kapı aralandığında işlenen cinayetler ile İngiltere bağlantılı olayların arkasındaki gücün sırlarını da ortaya çıkacaktı. Başkomiser Cengiz ise ekibi ile görevini en iyi şekilde yerine getirmek için araştırmasını derinleştiriyor. Tam sevdiğim tarzda yazılmış bir eser. Hızlı, merak uyandırıcı, temposu yüksek. Yazar okurun ip uçlarını takip ederken sürpriz gelişmeler yaşamasına olanak vermiş. Karakterleri, kurgusu, olay akışı ve çözümü yerinde
Polisiye
2026 51. kitabı
Merhabalar Pagan inanışına dayanan sırlarla dolu bir cinayet! Kurbanın üzerinde bulunan spiral sembolün anlamı nedir? Bir cinayet işleniyor ardından geçmiş çözülüyor ve cinayetler açığa çıkıyor. Geçmişteki büyük gizem çözülecek mi? Sonunu merak ettiğim her sayfayı çevirdiğimde farklı bir olaya denk geldiğim bir okuma oldu. Ters köşe bir okuma oldu. Katil o mu diye düşünüp başka birisi çıkması. Kitap yirmili yaşlarda modellik yapan Buse’nin boş bir dairede öldürülmesi ile başlar. Olay yerine gelen Komiser Cengiz olayları incelerler kızın elinde geometrik şekillerin olduğu bir kâğıt bulur. Sonrasında kızın evine giderler ve orada kızın günlüğünü bulurlar. Orada da aşk diye birinden bahsederler. Cengiz oradan hareketle kızın çevresini araştırır. Araştırdıkça olaylar daha derine iner. Bu olay tam bir derin şüphe içeriyor. Her bir şüpheli kişide ayrı bir spiral semboller var. Onları inceler. Kitapta bir geçmişten olaylar birde günümüz kesitleride var. Her anlamda güzeldi. Kitaptan çıkaracağımız ders Gerçeklerin er ya da geç çıkma gibi bir huyu vardır. Kitabı okurken olayın Buse ile alakası nedir? Bu gizemli semboller nedir? Merak ediyorsanız okuyun derim. Kitap öyle tak tak ilerliyor kurgusu karakterler olaylar insanı sıkmadan merak ettirecek şekilde yazılmış. Kitapla kalın.
2026 22. kitabı
Okunma: 05 Nisan 2026 17:39
​Bazı cinayetler sadece bir hayatı bitirmez yıllardır ,saklanan devasa bir yalanlar zincirini de koparıp atar. Orçun Yenilmez’in kaleminden çıkan #derinşüphe yağmurlu bir günde terk edilmiş bir binaya sığınan bir kadının, orada Buse Özgüren’in cansız bedeniyle karşılaşmasıyla başlıyor. Ama bu, buzdağının sadece görünen kısmı. ​Maktulün cebindeki gizemli semboller, bir günlüğe sığdırılan gizli bir aşk ve kutsal geometriye dayanan karanlık bir tarikat… Komiser Cengiz ve ekibi, diplomat Laurie’den estetik cerrah Tolga’ya, kayıp annelerden hapishane hücrelerine dönüştürülmüş ıssız villalara uzanan bu labirentte gerçeği arıyor. ​Beni en çok etkileyen ise olayların bir örümcek ağı gibi birbirine bağlanması oldu. Asena’nın koruyucu ailesinden kaçış hikayesiyle, bir diplomatın yaşadığı şantaj dolu tehditlerin aynı noktada kesişmesi, okurken şüpheyi gerçekten bir zehir gibi kanınıza karıştırıyor. Belediye başkanına kadar uzanan ani ölümler ve davanın kapatılması için baskı yapan savcı arasında, adaleti bulmak hiç de kolay olmayacak. ​Komiser Cengiz’e gelen Bilge imzalı gizemli mektuplar her şeyi çözmeye mi yardım edecek, yoksa bu kaosu daha da mı derinleştirecek? ​Eğer suç, gizem ve ezoterik sembollerin peşinde sürüklenmeyi seviyorsanız, bu kitap tam size göre.
Derin Şüphe
2022 92. kitabı
Okunma: 31 Ağustos 2022 20:38
Kurbanın üzerinde bulunan spiral sembolün anlamı neydi ? Peşpeşe işlenen cinayetlerin ardında kim vardı ? Sonun başlangıcı bugün müydü ? Geçmişteki büyük gizem nasıl çözülecekti ? Pagan inanışına dayanan sırlarla dolu bir cinayet… Polislere meydan okuyan bir katil… Dipsiz Kuyu romanından tanıdığımız Başkomiser Cengiz’in gerilim ve sürprizlerle dolu soluksuz macerası… YORUMUM; Sağlam bir gerilim polisiye kitabı. Karakterlerden çok finali oldukça şaşırtıcıydı. Evet bir polisiye kitabında olması gereken sonunda çok şaşırmamız gerektiğidir. Ve Derin Şüphe bunu oldukça güzel yaptı. Polisiye türünde çok kitap okumadım ama galiba iki kitaptan sonra okumaya daha çok şans vereceğim sevdirdi bana bu türü. Ya da ben Cengiz’i Evren'i ve İlker'i sevmiş olabilirim. Üçüncü kitabı olsa onu da okurum. Kurgusu o kadar farklıydı ki her öğrendiğim bilgiyi bende araştırdım. Ve öğrendiklerim beni çok şaşırttı. Semboller özellikle ilgi alanım içerisinde hakimiyeti ele aldı diyebilirim. Galiba dün bir story atmıştım kitapta karakterin söylediği bir sözü alıntılayıp; yazar beni kandırmaya çalışıyor galiba ama ben yemem demiştim. Kitabın sonunda yedim arkadaşlar yemem dediğim o cümle meğersem gerçekmiş. Şokk üstüne şok yaşayacağınız bir final oldu ya da olmadı diyebilirim çünkü devamı var gibi bitti. Bazı sorular kaldı aklımda. Polisiye sevenler için oldukça güzel bir seri kesinlikle alıp okuyun. Sırlarla kaplı işlenmiş cinayetler. Geçmişten gelen insanlar, cinayetten sağ kalanlar, vahşetin habercisi mektuplar ve her karakterin bağlayıcısı ve sırrı olan semboller... ve daha niceleri. Merakı ve heyecanı son ana kadar dinç tutan bu kitap oldukça kaliteli ve güzeldi. Derin Şüphe Orçun Yenilmez
2025 17. kitabı
Okunma: 14 Haziran 2025 09:28
#okudumbitti Merhabalar ‍️ Bugün sizlere Okuyanannevehobileri 'nin moderatörlüğünde okuduğumuz @herdemkitapyayin 'dan çıkan değerli yazarımız @orcun_yenilmez_35 'in kaleme aldığı #derinşüphe adlı bir polisiye kitap önerisi ile geldim Pagan Sembolü diye bir duydunuz mu? Ben bu kitap sayesinde duydum desem Kitabımız pagan inanışına dayanan sırlarla dolu bir cinayeti ele alıyor Kitap terk edilmiş bir evde kadın cesedinin bulunması ile başlar. Yalnız bu ceset sıradan bir ceset değildir Cesedin üzerinde eski bir pagan inanışlarına dayanan spiral bir sembol bulunur. Başkomiser Cengiz ve ekibi bu sembolün peşine düşerler. İşin ilginç tarafı altı şüphelinin de evlerinde bu sembol bulunur. Tam işleri çıkılmaz bir hale geldi derken yazar bizi geçmiş zamana götürerek bu sırların derinliği hakkında okurunu bilgilendirir. Spiral sembolün anlamı nedir? Neden altı kişinin de evlerinde bu sembol var? Bu altı kişinin sakladığı korkunç sır nedir? Bu soruların cevabı kitabın sonunda saklı Benim için oldukça sürükleyici merak uyandıran bir kitap oldu Yazarın sade bir dil akıcı bir üslup kullanması kitabın kolay okunmasını sağlamış Ara ara okurunu geçmiş zamana götürüp küçük bilgiler vermesini sevdim Soluksuz okuyacağınız okurken kendinizi kaybedeceğiniz bir polisiye kitap arıyorsanız bu kitap sizin bu istekleriniz sonuna kadar karşılayacaktır Kitap dolu bir gün dilerim #kitap #kitaponerisi #kitapyorumu #herdempolisiye #idilileokuyoruz
2026 54. kitabı
Okunma: 12 Nisan 2026 09:15
Derin Şüphe ~ Orçun Yenilmez Yirmi iki yaşında modellik yapan Buse’nin boş bir dairede ölü olarak bulunmasıyla başlıyor hikayemiz. Olay yerine gelen Komiser Cengiz ve ekibi olay yerinde inceleme yaparken maktulün elinde geometrik şekillerin olduğu bir kâğıt bulur. Bu semboller pagan inanışlarına dayanan spiral bir semboldür. Maktulün evindeki araştırmalar da kızın günlüğünü bulurlar. Olay ile bağlantılı olan isimleri araştırdıkça, Pagan inanışa dair simgeler ve geçmişten gelen hayaletler ortaya çıkmaya başlar. Cengiz zaman geçtikçe tuhaf olayları da fark eder. Buse ile ilişkisi olan kişilerinde bazılarının ortadan kaybolduğunu bazıları ise bir süre sonra öldürülür. Cinayet ile ilgili araştırmalar devam ederken yıllar önce altı kişisinin oluşturduğu gizli bir oluşumun varlığını öğrenir. Araştırmaları devam ettikçe bu oluşumun üyelerinin sakladığı korkunç sırları olduğunu öğrenir. Bu üyeler belirli şekillerle ve belirledikleri şartlarla birbiriyle haberleşirler. Üyelerden biri bu geçmişdeki karanlık sırrı gün yüzüne çıkarmak ister. Ama yoluna çıkanları da tek tek katlederek ortadan kaldırır. Üyeler ise tüm bunlar yaşanırken kendi aralarında iç hesaplaşmaya girmişlerdir. Tüm bu sırların ortasında her şeyin bağlandığı ve kaderlerinin kesiştiği üç kadın ve onların yaşadıkları. Geçmişteki sırlar, bugün ile bağlantıları kaybolan insanlar, intihar süsü verilip aslında öldürülen insanlar ve gizemli sembollerin olduğu sıradan bir poliseye romanından çok daha fazlasıydı. Oldukça akıcı, büyük merak ve heyecanla okudum. Sonunu asla tahmin edemeyeceğiniz, gizem ve sırlarla dolu, sürükleyici, farklı ama güzel bir poliseye romanı okumak isteyenler için harika bir kitap. Şiddetle tavsiyemdir.
2022 647. kitabı
Eski bir evde bir kadın cesedi bulunur. Kimliği olmayan, pahalı kıyafetleri olan kadının üzerinden sadece, alelade çizilmiş işaret olan bir kağıt çıkar. Başkomiser Cengiz, Buse olduğunu öğrendiği maktulun ailesiyle görüşür. Fotoğrafçılık ve modellik yapan Buse, fakir bir aileye sahipken nasıl pahalı kıyafetler giyebiliyordur? Günlüğünde yazdığı ‘Aşk’ kimdir? Öncelikle beraber çalıştığı arkadaşlarıyla görüşen Cengiz konunun daha derinlerde olduğunu görür. Busenin üzerinden çıkan sembol pagan inanışına dayanan spiral bir semboldür. Şüphelileri ziyaret ettikçe de bu sembollere rastlar. Bir bölüm Busenin hayatından bahsederken, diğer bölümde üç ay önce İngiltere’de yaşananlarla devam ediyor. Bölümlerde anlatılan birbirinden bağımsız gibi görünen hayatlar ise son bölümlerde bağlanıyor. Geçmiş zamanla birlikte pagan sembollerine de yer verilen romanda, pagan inanışı gibi mitolojik bilgiler de veriliyor. Hiç umulmadık bir sonla da şaşırtıcı final yapmış bir romandı. Geçmişten günümüze gelen sırlar, gizemler, semboller; akıcı, merak uyandırıcı ve heyecanla okunan bir polisiye roman. Tek kötü yanı ise, çok fazla karakter vardı. Mutlaka not alarak okuyunuz. Baştan sona temposu hiç düşmeyen, sağlam bir kurguya sahip, polisiye çok fazla okumayanlara bile sevdirecek bir eser. Pagan sembollerine ilgi duyanların, polisiye ve gizem kitaplarını sevenlerin mutlaka okuması gereken bir roman. Şiddetle tavsiyemdir. #DerinŞüphe ^ ^ #alıntı En tehlikeli zehir zihindeki şüphedir. ^ Hayatının yalanlar üzerine inşa edildiğini bile bile yaşayamazsın. ^ ^ @herdemkitapyayin @orcun_yenilmez_35 #bloghemsire