#okudumbitti #dipsizkuyu
Polisiye sevenler, bu tür kitapları okuyamam diyenlerin bile keyifle okuyabileceği bir kitap önerisiyle geldi.
Yazarla birlikte kitap üzerine sohbet edip, kitap bittikten sonra kafamda oluşan bütün soruları sorduğum, eleştiriye oldukça açık bir yazarın kitabını okumak benim için ayrı bir keyifliydi. Daha önce yazarın #derinsuphe kitabını okuyup çok sevmistim. Bu kitabıda beğendiğimi söylemeliyim .
Yazar ,bu kitabını kısacık bir süre içinde yazmış,hikayeyi romana çevirmiş. Bu kadar kısa bir zaman da yazılabilecek en iyi ve bir o kadar başarılı bir kitap bence. Ayrıca yazarımız @dedektif_dergi 'sinde yayınlanan çok güzel polisiye öykülerini de keyifle okuyorum.
Kitabı ilk okumaya başladığımda başlarda biraz sıkıldım çok monoton geldi, ama daha sonra kitap iyice açıldı,ardı ardına işlenen cinayetler, şüpheliler,katili bulmayım derken kitap bitivermiş
Yazarın dili oldukça akıcı,okuru yormayan sade bir anlatımla sayfalar akıp gidiyor.
Ümit Başak, kırk yedi yaşında, yalnız yaşayan, işsiz biri ve evinde ölü bulunur.
Olayın geçtiği yer Izmir'in belalı semtlerinden Kuruçay 'dı.Uyuşturucu satıcıları, gaspçılar,hırsızlar, kapkaççılar,insanlıktan nasibini almamış canilerin bulunduğu bir yer.Polisler bile mecbur kalmadıkça oraya uğramazdı.
Başkomser Cengiz ve ekibi katili bulmaya çalışırlar. Ama her görüştükleri adamın arkasından başka bir hikaye çıkıyor,ulaştıkları adamlar ortadan kayboluyordu.
Yaşanan cinayeti sorgularken iki polis şehit düşer, bir şüpheli öldürülür, iki kişi ortadan kaybolur. Olaylar basit bir cinayet davasından çıkmıştı, onları dipsiz bir kuyuya sürüklüyordu.
Yaşanan bu karmaşayı başkomser ve ekibi çözebilecek mi
Katili tahmin ettim ama elebaşları kimdi onu tahmin bile edemedim
Cinayetler,Ihanetler, ters köşeler, aksiyon,