Orçun Yenilmez
2020
Çınaraltı Yayınları

2022 66. kitabı
Tek kelimeyle mükemmel bir kitaptı. Kurgusu, güçlü karakterleri ve bitmeyen aksiyonuyla inanılmaz keyifli bir okuma sunuyor #DipsizKuyu . Hangi karakteri daha çok sevdim karar veremiyorum. Onlarla kaçtım, onlarla olayları çözmeye çalıştım, kendimi onlardan biri gibi hissetmeye başladım. Başkomiser Cengiz, nişan yüzüklerini almaya gittiği kuyumcuda aldığı telefonla bir cinayet olduğunu öğrenmiş ve olay yerine gitmiştir. Olay yeri İzmir’in belalı semtlerinden biri olan Kuruçay’dır. Çoğunluğunun uyuşturucu satıcıları, gaspçılar, kapkaççılar, bağımlılar, hırsızlar ve insanlıktan nasibini almamış canilerin olduğu bu yere polis bile zorunlu olmadıkça girmez. Başkomiser yardımcısı Evren, polis bir arkadaşının zamanında burada bıçaklanmasından sonra bu yerden iyice nefret etmiş ama olayı incelemek için yine de buraya gelmiştir. Olay yerini inceleyip soruşturmaya başlayan Cengiz birden neler olduğunu anlayamadan silahlı saldırı olmuş, cinayet soruşturması için geldikleri yerde iki polisin ve ceseti bulan kişinin de ölümüyle sonuçlanmıştır. Bu olayın göründüğü kadar basit olmadığı, işin içine girdikçe ve soruşturmalar devam ettikçe ölenlerin sayısının artması Cengiz ve ekibini bir çıkmaza sürükler. İpucu yok, elle tutulur hiçbir bilgi yok. Karşısındaki kişi ya da kişiler işlerini profesyonelce halledip yanlış yönlendirmelerde bulundukça olaylar örümcek ağına döner. Olaylar öyle bir hal alır ki Cengiz uzaklaştırma alır. Hal böyle olunca Cengiz de onlara bir oyun kurar. Sonuna kadar soluksuz okuyor ve sonunda şok oluyorsunuz. Ben bulamadım en baştaki adamı. Tahminlerim hep yanlış çıktı. Bakalım sizler bulabilecek misiniz? Keyifli okumalar…
Türk Polisiyesi
2020 24. kitabı
Okunma: 25 Nisan 2020 23:45
Bir İzmir polisiyesi olan 'Dipsiz Kuyu' romanı, suçun kol gezdiği Kuruçay semtinin sakinlerinin gasp, uyuşturucu, kapkaç ve bir çok suçu bağrına basan, birbirine hem düşman ama dışarıdan gelen bir yabancıya karşı dost olan bir suç şebekesini konu ediyor... Bir cinayet soruşturmasını sürdüren Komiser Cengiz girdiği bu semtte sert insanlarla karşılaşıyor fakat görevi gereği araştırmasını sonuna kadar götürmekte ısrarcı davranıyor... Büyük patronun sırrını çözmek istiyor fakat sayfalar ilerledikçe cinayetlerin seyri değişiyor. Uyuşturucu satıcılarının birbirleri ile iletişimi, şifreli mesajlarını çözmek için var gücü ile çalışan Başkomiser Cengiz ve ekibini bekleyen zorluklar ise düşündüklerinden daha da zor. Komiser Cengiz' in nereye elini atsa elinde patlayan bombanın ucunun nereye kadar gideceğini bilmemesi suç şebekesinin iştahını kabartmaya yetiyor fakat hesap edemedikleri bir şey var! O da tuttuğunu koparan Cengiz komiserin zekası... Kurgusunu oldukça başarılı bulduğum bu ilk kitabın hatası yok mu? Var :) Kurguyu bozmadığı ve bir ilk kitap olduğu için yazara şans verilmeli. Şahsen ben takipçisi olacağım :) Yazım dili sade ve yalın ben çok merak ve keyifle okudum ve siz tüm polisiye severlere okumanızı tavsiye ederim...
2023 2. kitabı
Okunma: 09 Ocak 2023 09:40
Patron denen adamın kurduğu karmakarışık bir uyuşturucu şebekesini çökertmek isteyen Cengiz ve Evren kendilerini oyun içinde oyunda bulurlar. Her hareketleri kısıtlanmak üzere planlanan cinayetler çözüldüğünde Patron'un da kim olduğunu öğreniyoruz. Benim Patron'un kim olduğuna dair tahminlerim hiç tutmadı. Hatta bir ara kesin o dediğim kişi bile dümdüz polis çıktı bu yüzden şaşkınım. Yazar, Patron'a dair hiç renk vermeden anlatmış kitabı. Polisiye severler için güzel bir kitaptı ben beğendim :)
2022 91. kitabı
Okunma: 29 Ağustos 2022 23:10
Bir cinayet, cinayetin ardından davanın değişmeye başlayan seyri, araştırmalar Cengiz ve ekibini Dipsiz Kuyu’nun karanlığına sürükler. Derinlere gittikçe suç ve suçluların karanlığın içine kök saldığı fark edilir. Hayat, bilinen ve görünenlerin sadece yansımalarından oluşan bir aldatmacadır. Sonuç, ölüm gerçektir ve Azrail’in dansına adım uydurman gerekir. Son, hiçbir zaman ‘Son’ yoktur, sadece yeni bir başlangıcın habercisidir. YORUMUM; Polisiye sevenler için güzel bir öneri olaca Dipsiz Kuyu. Her okuyucunun belirli kriterleri vardır. Bunları bulduğunda ya da bulamadığında anlar kitabı sevip sevmediğini. Eğer tahmin edilebiliyorsa bir polisiye kitabında katil. O kitaba olan bütün hevesim ve ilgim ortadan yok oluyor. Kitabın belirli kesimlerinden bahsetmek istiyorum. Her polisiye demeyeyim ama bir kesimin, katilin kim olacağını asla tahmin edemiyorsunuz. Bu kitapta onlardan biri. Hainin kim olduğunu tahmin etmiştim ve doğru da çıktı. Ama Katilinden çok ele başı kesinlikle beklenmedikti. Herkesten bekledim ama ondan beklemezdim. Dramatik bir cümle oldu ama evet beklemediğim bir karakterdi. Sanki yazar ilgiyi başka birinde tutarken alttan alttan katili işlemişti ama ben fark edemedim. Aslında ele başı olmasını istediğim başka biriydi gözüme o daha cazip geldi bunun sebebi ise yazarın yazım tarzıydı. Okların bir kısmını bir kişide bir kısmını benim fark edemediğim kişide toplamıştı. Okurken ya nasıl fark edemedim dedim. Konusu olağandı ama aktarımı oldukça iyiydi önemli olanda bu değil mi farklı hissettirmesi. Birden fazla gelişen olay, cinayetler, katiller, işbirlikçileri, hain ve kurbanlar ve keskin ipuçları. Bir polisiye de olması gereken her şey. Konusunu anlatma gereği duymadım. İçeriğini anladığınızı umuyorum. Ben 2. Kitabı okumaya gidiyorum. Dipsiz Kuyu
2026 3. kitabı
Okunma: 18 Şubat 2026 02:03
Olay İzmir'in Kuruçay semtinde gerçekleşiyor. Bu semtte bir cinayet işleniyor. Komiser Cengiz, yardımcısı ve ekip arkadaşları olayı çözmeye çalışıyorlar. Olayı çözmek için nereyi tutsalar ellerinde kalıyor. Biri bir kuyuya taş atmış çıkarabilene aşk olsun sözündeki gibi olayı çözmekte zorlanıyorlar. Peki Komiser Cengiz'in elinden uçan kuş kurtulur mu? Olay çözülecek mi? Komiser Cengiz ve arkadaşları katili ararken suç şebekesinin içine düşüyorlar. Olaylar sarpa sarıyor ama adalet yerini buluyor sonunda. Çünkü zeki bir komiserle karşı karşıyayız. Ben çok güzel polisiye bir roman okudum. Daha önce niye alıp okumadım diye hayıflandım. Hem olay örgüsündeki hem de emniyet mensuplarının sayısındaki karakter çokluğu bende beyin fırtınası yaşattı. Yazarı tebrik ediyorum. Kitabı üç beş katakterle geçiştirmemiş. Burada Orçun Bey'in zekiliği konuşmuş. Ben kitabı beğendim. Sinema izler gibi bir hava vardı. Kitabın içindeki karakterlerle olayları yaşadım. Çok çok keyif aldım. Derin Şüphe kitabınıda okumak istiyorum. Kaleminize sağlık! Kaleminiz daim olsun.
2026 18. kitabı
Okunma: 13 Mart 2026 00:28
"Ölüm sonrasında geride kalanların omuzlarına yüklenen acıyla sürer hayat. Zamanla kabuk tutar, öğrenir insan bu şekilde devam etmeyi. İzi kalır hatıralarda. İyi ya da kötü... Hep seninledir geçmiş..." #alinti Polisiye ve gizem sevenler için oldukça merak uyandıran bir hikâye. Bir cinayetle başlayan olaylar, araştırmalar ilerledikçe daha da karmaşık bir hale geliyor ve okuyucuyu hikâyenin içine çekiyor. Ben de hikayenin içine öyle bir çekildim ki, yıllar önce kısacık bir İzmir gezim olmuştu. Bu da kitapta geçen çoğu mekanın gözümde canlanmasına sebep oldu. Aradan geçen on beş sene de oralar ne kadar değişti bilmiyorum ama bunun konumuzla çok da alakası yok zaten Gayseri'den başka sehirler gördüğümün havasını atmaya çalışıyorum ama, "GümüşPala'da kaldığım için biraz atamıyorum. Ama Kordon da gezip, Saat Kulesi altında fotoğraf cektirdigim de aklıma gelince şartları sanki esitliyorum gibi hissediyorum. Sayfalar ilerledikçe olayların nasıl çözüleceğini merak ederek okumaya devam ettim kitabı. Ama bir soru da alttan alttan kafamın içinde dönüp durdu. "Çok gezen mi bilir, çok okuyan mı?" Okurken ikisinin de gerekli olduğuna kanaat getirdim. Kurgusu akıcı ve temposu düşmeden ilerliyor. Özellikle polisiye romanları sevenler için keyifli bir okuma olabilir. Ben okurken olayların ardındaki gerçeği öğrenmek için sayfaları çevirirken tahminlerimde çok yanılmadığımı görünce mutlu olup kendimi Colombo gibi hissettim. Satır aralarında #derinşüphe kitabına da atıfta bulunulması o kitabı da merak etmeme sebep oldu. Ufak tefek hatalarıyla severek okuduğum bu kitabı #gerimgerimgeriliyoruz demeyi sevenler için buraya bırakıyor ve herkese keyifli okumalar diliyorum Siz yazarın kalemiyle tanıştınız mı? Polisiye seviyor musunuz? Hadi yorumlarda buluşalım #reklam değil okuduğum
Polisiye
2020 123. kitabı
Polisiye kitaplarını okumaya bayılıyorum bir an olsun aksiyonu düşmeyen, her sayfada nasıl yani bu neydi ki şimdi diyeceğiniz içerisinde ters köşenin bol olduğu bir çırpıda biten bir kitapla geldim. Peki ya sonu patronun hiç beklemediğim bir insan çıkması resmen “yok artık” dedim. O kadar sürükleyici ki içersinde yazım hatası varsa da ben görmedim. ۰ Kısaca konusundan bahsetmek gerekirse; İzmirin belalı mahallesi olan Kuruçayda işlenen bir cinayet. Cengiz ve ekini bu çiğneyici çözmeye çalışırken aradı arkası kesilmeyen ölümler, plan üstüne planlar, oyunlar ve kumpaslar. Cengiz başkomiserin başına daha neler gelecek acaba? Polisiye sevenlerin severek okuyacağı bir kitap.
2022 141. kitabı
#okudumbitti #dipsizkuyu Polisiye sevenler, bu tür kitapları okuyamam diyenlerin bile keyifle okuyabileceği bir kitap önerisiyle geldi. Yazarla birlikte kitap üzerine sohbet edip, kitap bittikten sonra kafamda oluşan bütün soruları sorduğum, eleştiriye oldukça açık bir yazarın kitabını okumak benim için ayrı bir keyifliydi. Daha önce yazarın #derinsuphe kitabını okuyup çok sevmistim. Bu kitabıda beğendiğimi söylemeliyim . Yazar ,bu kitabını kısacık bir süre içinde yazmış,hikayeyi romana çevirmiş. Bu kadar kısa bir zaman da yazılabilecek en iyi ve bir o kadar başarılı bir kitap bence. Ayrıca yazarımız @dedektif_dergi 'sinde yayınlanan çok güzel polisiye öykülerini de keyifle okuyorum. Kitabı ilk okumaya başladığımda başlarda biraz sıkıldım çok monoton geldi, ama daha sonra kitap iyice açıldı,ardı ardına işlenen cinayetler, şüpheliler,katili bulmayım derken kitap bitivermiş Yazarın dili oldukça akıcı,okuru yormayan sade bir anlatımla sayfalar akıp gidiyor. Ümit Başak, kırk yedi yaşında, yalnız yaşayan, işsiz biri ve evinde ölü bulunur. Olayın geçtiği yer Izmir'in belalı semtlerinden Kuruçay 'dı.Uyuşturucu satıcıları, gaspçılar,hırsızlar, kapkaççılar,insanlıktan nasibini almamış canilerin bulunduğu bir yer.Polisler bile mecbur kalmadıkça oraya uğramazdı. Başkomser Cengiz ve ekibi katili bulmaya çalışırlar. Ama her görüştükleri adamın arkasından başka bir hikaye çıkıyor,ulaştıkları adamlar ortadan kayboluyordu. Yaşanan cinayeti sorgularken iki polis şehit düşer, bir şüpheli öldürülür, iki kişi ortadan kaybolur. Olaylar basit bir cinayet davasından çıkmıştı, onları dipsiz bir kuyuya sürüklüyordu. Yaşanan bu karmaşayı başkomser ve ekibi çözebilecek mi Katili tahmin ettim ama elebaşları kimdi onu tahmin bile edemedim Cinayetler,Ihanetler, ters köşeler, aksiyon,
2020 206. kitabı
Merhaba arkadaşlar sizlere güzel bir kitap yorumuyla geldim. . Tam bir polisiye kitabı aslında. . . Izmirin çok bilinen ve anılan mahallesi kuruçayda bir cinayet. . . Canla başla olayı çözmeye çalışan cengiz başkomser. . . Ama bir sorun var cengiz başkomser uzaklaştırılıyor ee olay?cinayet?haydi gelin beraber öğrenelim. . . Güzel bir polisiye kitabı okumak istiyorsanız tavsiye ederim.Ölümler,Cinayetler,Katiller hepsi bu güzel kitapta. . . #kitapalıntıları İnsanın hayatı her zaman neşeyle ve güzelliklerle geçmiyor.Yaşam dikenli,engelli ve oldukça zor,buna rağmen insanoğlu o kadar kudretli ki,gögüs tüm bunlara germeyi başarabiliyor.
2020 104. kitabı
Okunma: 27 Temmuz 2020 00:27
Merhabalar, bugün sizlere polisiye türünde bir kitapla geldim. Öncelikle kitabın konusundan bahsedeyim biraz. İzmir'in belalı semtlerinden biri olan Kuruçay'da yaşanan bir cinayetin katilini arayan Cengiz Başkomiser dipsiz bir kuyunun içine düşer. Ekibiyle birlikte olay yerine giden Başkomiser tüm delil ve çevreyi incelemeye alır. Şüpheli davranışlar sergileyen bu mahallenin gizemi çözmek oldukça zorlaşır. Bakalım Cengiz Başkomiser açığa alındıktan sonra neler olacak ve en önemlisi bu davayı çözebilecek mi? ... Kitap gerçekten kendini okutuyor. Satırlar akıp gidiyor. Dün rahatsızlığıma rağmen baya sayfa okudum. En fazla üç güne bitebilecek bir eserdi. Yazarın kalemini de oldukça beğendim. Herkese tavsiye edebileceğim bir kitap oldu. Ters köşe yapmayı seven bir kalemle karşı karşıya olduğunuzu söylemeden geçemeyeceğim. Alıntılar; "Ölüm sonrasında geride kalanların omuzlarına yüklenen acıyla sürer hayat. Zamanla kabuk tutar, öğrenir insan bu şekilde devam etmeyi. İzi kalır hatıralarda. İyi ya da kötü... Hep seninledir geçmiş..." "Çocukluğu rafa kaldırılan gençler erken yaşta kirleniyorlardı."