Dört Anlaşma...
İlk göz attığımda; kitap manevi ilimleri mi anlatılıyor, spiritüeli mi, dini inançlar mı var yoksa psikolojiyi, felsefeyi mi ele almış, anlayamamıştım. Hepsinden biraz serpiştirilmiş olabilir diye okumaya başladım. Bir topluluktan, toltek yaşam felsefesinden yola çıkarak yaşamı bireysel alanı daha yaşanabilir hale getirmek için yazılmış güzel bir kitap bu. Elle tutulur 4 başlık sunuyor ve bunu yaşam şekline dönüştürmeyi öneriyor. Bu başlıklar, günümüzde psikoloji alanında da yer edinen, gayet ayakları yere basan başlıklar.
Yıllarca psikoloji, felsefe okumuş, spiritüelle ilgilenmiş, hatta mesleki olarak sosyal yönünü kuvvetlendirmiş insanlar; aslında bu kitaptaki yaşam feslefesine çok da yabancı kalmaz. O sebeple şahsen sürprizle karşılaşmadım. Ancak hatırlatma yazıları okumak, bildiklerimizi zaman zaman tekrar etmek de bir ihtiyaçtır. O sebeple böyle derli toplu okumak iyi geldi.
İnce bir kitap olduğu için ve dili müsait olduğu için zaten kısa sürede bitiyor. Okuduğumu görünce, kitabı öven arkadaşlarım çok oldu. Ben o derece yüksek bir dönüşüm hissi almadım maalesef. Sadece, psikolojik olarak yön arayanların net ve kolayca öğrenebileceği bilgileri sunması açısından çok faydalı.
Önerir miyim?
İçerik açısından aşırı önemli bilgiler;on üzerinden on.
Psikoloji ve felsefe geçmişi olanlar için biraz tekrar niteliğinde; on üzerinden altı:)