2026 53. kitabı
Okunma: 21 Nisan 2026 02:09
Bu kitabın içeriğinde yer alan söz, söylence, konu ve temalar, 1982 yılından itibaren yazımlarına başlanan beş cilt el yazması defterden özetlenmiştir. Yıllardır okunan, incelenen, araştırılan yüzlerce kitap, dergi, doküman ve diğer ürünler ile kendi kültür hayatıma aittir. Osman Pamukoğlu Paşamızın izah etmiş olduğu üzere kitap, bizzat kendi aldığı notlar ve düşüncelerinden oluşan mükemmel bir kılavuz. Şahsen bu kitaptan önce Aykırılık Yoksa Nitelikli Hayat da Yoktur kitabının okunması daha yerinde olur. Bu kitapta paşamızın hayatına dair çok güzel detaylar görebileceğiniz gibi bir de Yolcu kitabındaki alıntı yaptığı yazarların kendisi için önemine şahit olabilirsiniz. Kitabımıza dönecek olursak, paşamızın notları konu konu ayrılmış ve bu şekilde aktarılmış. Konu başlıkları; - Hayat ve kültür - İnsan halleri ve ötesi - Halk ve anlayış - Yönetenler ve yönetim - Tarih ve kitap - Doğa ve düzen şeklindedir. Kısaca, bu günümüze de ışık tutabilecek, şahsi hayatınızda ve kişisel hedeflerinizde yardımcı olabilecek bir kitap. Okurken sanki bir aile büyüğüm bana yaşanmışlıklarında yola çıkarak bir harita, kılavuz hazırlamış gibi hissettim, sizlere de öneririm.
YolcuOsman Pamukoğlu · İnkılap Kitabevi · 2007154 okunma