···Okunma: 21 Nisan 2026 07:18 Phantasma'ya hoş geldiniz. Oyunun sadece iki kuralı var:Hayatta kal ve sakin aşık olma!
"Karanlık, davranışlarıyla ışıkta yüzleşmekten korkanlar içindir"
Şeytani oyunlar serisinin ilk kitabı Phantasma kitabını bayılarak okudum. Ophelia annesini kaybettikten sonra evin bütün sorumluluğu onun üzerine kalıyor ve bunlarla başa çıkmaya çalışıyor. Kız kardeşi Genevieve ortadan kaybolunca onu bulmak için Phantasma isimli bir oyuna katılmak zorunda kalıyor. Kitapdaki olaylarinda bu kısımdan sonra temposu artıyor. Çünkü oyunda birbirinden tehlikeli ve her seviye daha zorlaşan 9 seviyelik oyunlardan oluşuyor. Ophelia Phantasma'da hayalet olan Blackwell ile karşılaşıyor. Ve bir anlaşma sonucu birbirlerine yardım ediyorlar. Blackwell karakteri kitapta en sevdiğim karakter oldu. Orpelia'nin her daim yanında olması ,ona yardım etmesi ve onu sevme tarzı çok güzel yazılmış. Orpelia ölüm büyücüsü oldugu için güçleri diğer insanlardan daha farklı oluyor. Bu oyunun en onemli kurallarindan biri de asik olmamak. Ama tabi bazı olan durumlar sonucunda bazı kurallar çigneniyor. Orpelia'nin her seviyeyi geçtikçe güçlenmesi de güzeldi .Her seviye güzel kurgulanarak yazılmış ama içlerinde en sevdiğim seviye oyunu ile 9.seviye ihanet oldu. Burada Blackwell'in geçmişini neden bir şeyleri hatırlayamadığıni öğreniyoruz. Çiftin arasındaki uyum ve tutku çok güzel yazılmış. Okurken beni hiçbir şekilde rahatsız etmedi. Orpelia'nin ailesi hakkında gerçekleri öğrenince şaşırdım. Kitabın puntolar da büyük olduğu için kolaylıkla okunuyor. Sonu da beni çok tatmin etti. Benim için bu ayın favori kitaplarindan biri oldu .Puanım:10/10