2026 6. kitabı
30'a yakın Agatha Christie kitabı okumuşumdur bana bu kadar plot twist yaşatan şaşkınlıktan ağzımı yerlere düşüren bir kitabını ilk kez okuyorum. Tabii konu Agatha olunca sonunda hep bir şaşırtmaca bir şok olur ama bu kadarı ne ben geliyorum dedi ne de öyle br beklenti verdi. Kitabın sonuna yaklaştıkça bir şeylerin artık sonuca bağlanmasının yakın olduğunu görüyorsunuz ama sonu birden vuruyor. Normal Agatha kurgusundan da oldukça farklı bir romandı, onun bilincinde almıştım zaten. Ana karakterin kendi ağzından olayları anlatması ve anlatırken de sürekli düşüncelerini yansıtması karakterin psikolojisini net olarak algılamamızı sağlıyor. Ya da ben kitabı okurken öyle düşünmüştüm. Çünkü kitabın sonunda karakterin sandığınızdan oldukça farklı biri olduğunu görüyorsunuz. Aslında şimdi düşününce bazı garip yanları vardı karakterin ama tek başına bir şey anlayabileceğiniz kadar değil. Açıkçası ben katil çıkmasını ondan öte bu kadar kötü kalpli psikopat biri olmasını hiç hiç hiç aklıma getirmemiştim. Kitap en beğendiklerimin arasına o kadar rahat girdi ki. Kitap fuarında rastgele kitap bakarken ilk kez görüp kapağının güzelliğinden dolayı almıştım. Nasıl daha önce hiç görmemişim ve neden bu kadar popüler değil hiç bilmiyorum. Aslında yazarın yine sonu bu şekilde biten çok popüler bir kitabı var: "Roger Ackyord Cinayeti". Kesinlikle ondan kat kat daha iyi bir kitaptı. Mükemmeldi.
Sonsuz GeceAgatha Christie · Altın Kitaplar · 2025969 okunma