RAMSES
𝗜Ş𝗜Ğ𝗜𝗡 𝗢Ğ𝗟𝗨
Chrıstıan JACQ
Bazı kitaplar vardır, yıllar sonra yeniden elimize aldığımızda bile aynı heyecanı hissettirir okuruna.
Ramses Işığın Oğlu’da benim için kesinlikle böyle bir kitap oldu.
Daha önce okumuş olmama rağmen, Ramses’in o daha on dört yaşındaki hâline yeniden tanıklık etmek beni yine aynı şekilde etkiledi. Çünkü bu hikâye sadece bir prensin değil, bir gücün doğuşunun hikâyesi.
Firavun I. Seti’nin oğlunu acımasız sınavlardan geçirmesi, ona bir baba gibi değil de geleceğin hükümdarı gibi yaklaşması kitabımızın en çarpıcı tarafıydı kesinlikle. Ve Ramses’in o sınavlar karşısındaki duruşuyla daha o yaşta bile kaderini kabullenişini hissettük her sayfada.
Veee Şenar..
Taht için yanıp tutuşan, kurnazlığıyla her an tehlike yaratan Ramses’in abisi Şenar.
Ramses’in etrafının aslında ne kadar düşmanla çevrili olduğunu fark etmesi çok uzun sürmüyor. Ve o andan itibaren hikâye sadece bir büyüme hikâyesi olmaktan çıkıp tam anlamıyla bir hayatta kalma mücadelesine dönüşüyor.
Bu yolculukta neyse ki Ramses yalnız değil.
Musa’nın zekâsı, Setau’nun gizemli dünyası, Ameni’nin sadakati ve Nefertari ile olan o saf ama güçlü bağ…
Hepsi Ramses’in dönüşümünde ayrı bir yer tutuyor.
Ve en güzel kısmıda sonunu biliyor olsam bile, o dönüşümü yeniden okumak ayrı bir keyifti benim için.
Çünkü kitabın sonunda artık o çocuk yok.
Yerine, gücünü fark eden ve tahtın gerçek varisi olmaya adım atan bir Ramses var.
Yıllar sonra Ramses’i yeniden okumak serimizin sadece bir tarih anlatısı değil, aynı zamanda unutulmaz bir karakter yolculuğu olduğunu da hatırlattı bana.
Ve evet, devamını okumak için de sabırsızlanıyorum.
Syf: 414 Christian JacqRamses - Işığın Oğlu