2026 73. kitabı
Rıhtım, daha ilk sayfalardan itibaren insanın içine sızan bir huzursuzlukla başlıyor. Kaybolan bir çocuk, suskun kalan bir aile ve cevap vermeyen sorular… Okurken sayfalar ilerledikçe, o rıhtımın soğuk ve kasvetli havası okurun üzerine çökmeye başlıyor. On beş yaşındaki Oscar Dreyer-Hoff’un ortadan kaybolmasıyla başlayan olaylar, sıradan bir kayıp vakasının çok ötesine uzanıyor. Her geçen gün, ailenin dışarıdan kusursuz görünen hayatının ardındaki çatlaklar daha belirgin hâle geliyor. Sessizlikler, kaçamak cevaplar ve saklanan gerçekler hikâyenin gerilimini giderek artırıyor. Jeppe Kørner ve Anette Werner, bu karmaşık dosyada ilerlerken yalnızca ipuçlarının değil, insanların iç dünyalarının da izini sürmek zorunda kalıyor. Karakterlerin yaklaşımları, olaylara bakışları ve birbirleriyle olan dengeleri, hikâyeyi tek boyutlu bir polisiye olmaktan çıkarıyor. Kitap boyunca hissedilen atmosfer oldukça yoğun. Liman, rıhtım ve çevresindeki mekânlar yalnızca bir arka plan değil; adeta olayların sessiz tanığı gibi. Okur, her yeni bölümde biraz daha derinleşen bu karanlık atmosferin içine çekiliyor. Katrine Engberg, sade ama etkileyici anlatımıyla gerilimi yavaş yavaş örüyor. Duygu geçişleri, karakter çözümlemeleri ve olayların katmanlı ilerleyişi, yazarın kalemine olan güveni daha da artırıyor. Her şey olması gerektiği kadar anlatılıyor; ne eksik ne fazla. Rıhtım, sadece bir kayboluşun peşinden gitmiyor; insanların sakladıkları, görmezden geldikleri ve yüzleşmekten kaçtıkları gerçeklere de dokunuyor. Bitirdiğinizde zihninizde kalan o ağırlık, kitabın etkisinin kolay kolay geçmeyeceğini hissettiriyor. Gerilimi seven, atmosferi güçlü polisiyelerden hoşlanan okurlar için Rıhtım, sakin ama sarsıcı bir okuma deneyimi sunuyor. #kopenhangserisi #booksbooksbooks #kitapönerisi #fyp #aesthetic
RıhtımKatrine Engberg · The Kitap Yayınları · 2023175 okunma