Uzun cümleler kurmaya gerek yok kesinlikle okunması gereken bir kitap, okudukça bu kadar olmaz dediğim ne varsa işte o her şey var.
Okurken nefesimin daraldığı yerler var hatta bu incelemeyi yazarken bile hâlâ gözlerimin önünden akıp gidiyor sayfalar. Kitabı alırken “Çok güzel bir seçim iki günde okursunuz “ diye söylenmiştir, önce tebessüm ettim ama kitaba başlayınca ne demek istediğini anlamadım.
Daha öncesinde yazarın kalemini tanımak adına 72. Koğuş başlamıştım iyi ki de öyle yapmişim, yazarın kalemi ağır baskın bunu El Kızı kitabında daha çok hissetim ve sen Mazhar beddualarım seninle ;)
Hikâyeye gelecek olursa, basın bir kaynana ama öyle bildiğiniz, duyduğunuz, gördüğünüz bütün kaynanaları unutun çünkü bu tam anlamıyla (Şam şeytanı kaynana) olan cinsten biri olan Hacer hanım. Oğlu avukat Mazhar gelini Nazan ve beş yaşındaki torunu Haldun’ un hikayesi,
Ailede bir büyüğün ne demek olduğunu iliklerinizi kadar hissedeceğiniz bir baş yapıt. Gelini Nazan’nı oğlu Mazhar’a hiçbir zaman yakıştırmayan bir kaynana Hacer Hanım aileyi uçuruma kendi diliyle nasıl sürüklediğini kalbim sıkışa sıkışa okudum. Okudukça da gözlerim karardı,içim bulandı. Ve sen Mazhar sana ne kadar parantez açsam az seninle ilgili sayfaları okudukça sana çok saydırdım.;)
Okuyacak olan arkadaşlarıma tavsiye ederim, kesinlikle okunmalısınız, içiniz sıkılacak sinir krizi geçireceksiniz ama bittiğinde de ahhhhh Nazan diye eseri kapayıp hikâyeyi gözlerinizin önünden geçireceksiniz.