·430 syf.·
2018 40. kitabı
Bu kitabı kesinlikle şeriat diye tutturan kadınlara okutmak lazım ki, ne istediklerine bir dönüp baksınlar diyeceğim, ama onlar zaten okumak nedir bilmedikleri için ne yazık ki yanlış bir istek olacak benimkisi... Kitabı okurken için acıdı, her cümlesinde eziyetin kemiklerime kadar işlediğini hissettim. Ayrıca bir yandan Google'da aklıma takılan kişileri, bölgeleri, şehirleri araştırdıkça yeni şeyler de öğrenmiş oldum. Böylesine zengin bir coğrafyada insan gibi yaşayamadık gitti. Dünyada özellikle bu coğrafyada kadın olmak çok zor. Buna bir de anne vasıfı eklenince sorumluluğun ağırlığı altında eziliyor insan. Kitapta bahsi geçen olayları okudukça insanın yağmur yağdığı için saçının fönü bozuldu diye ağlayan kadınları paylayası geliyor. Ne büyük acılar var dünyada, ne büyük günahlara göz yumuyor insanoğlu, buna karşılık kadına tahammül edemiyor. İnsanca yaşayabilmek dileğiyle... Allah yardımcımız olsun diyelim
Bin Muhteşem GüneşKhaled Hosseini · Everest Yayınları · 2026119,3bin okunma
buket ç
Bir şekilde anlasın da mühim değil. Önemli olan yeryüzünde ağır eza çeken insanlar varken halden anlayabilmek, haline şükretmek.
Herkesin acı eşiği, acıyı algılama biçimi farklıdır. Fönü bozulduğu için ağlayan kadın sadece daha büyük bir acı yaşadığında anlayacaktır, siz payladiginizda değil.