Eğer aklınız varsa!!
2026 26. kitabı
Altay Cem Meriç’in fikir dünyasını üzerine bina ettiği, 11/12 yıllık inanç dünyasındaki birikimini tüm inanlara aktardığı eserinin adıdır “Peygamberliğin İspatı”. Eser konu olarak Hz. Muhammed’in (SAV) Allah tarafından seçilmiş, insanlığa elçi olarak gönderilmiş olduğunun akli delillerinden örnekler sunuyor. Hz. Muhammed’in ilk vahye kadar ki yaşam tarzından tutun, ilk vahiydeki mesaj dahi onun Peygamber olduğunun, hak olduğunun nasıl delil barındırdığını çok basit mantıkla ispat ediyor. Hz. Muhammed sahip olduğu hali, konuşması, yaşam tarzı, cesareti, fedakarlığı, metaneti, stratejisi, gelecekten haber vermesi, dirayeti ….. Resul’e ait her şey O’nun nasıl/neden/niçin? Peygamber olduğunun delili oluyor kitabı okuyunca idrak edebiliyorsunuz. Eserdeki kaynaklar ise özellikle Oryantalistler tarafından hazırlanmış çalışmalardan alınmış ki, bu konuda düşmanın dahi takdir ettiği kabul gören tartışmasız gerçek üzerinden delil geliştirilmiş olsun. Kitap cedel tarzında yazılmış olup bir tartışmaya cevap niteliğindedir. Altay yer yer konuyu anlatmayı kesiyor itiraz ehline laf sokuşturuyor, ben okurken hissettiğim manzara tam olarak şöyle; ACM ehli inkarı ringe çıkarmış, ağzını burnunu kırıyorken birden yumruklamayı bırakıyor, ellerini beline koyup bi güzel fırçalıyor. Ben okurken bu manzarayı gördüğümü söyleyebilirim. Okuyucu kitaptan birçok açıdan istifade edecektir. En başta iman ettiği Peygamberi’ne tahkiki imanı artacaktır. Herhangibir ortamda konu üzerinden mantık geliştirecek ve bu metotla akılları rahat bir şekilde ilzam edebilecektir. Kitabımız iyi hazırlanmış, çok samimi ve haber delili açısından bana çok orijinal geldi. Yazarın üslubu zaten tartışmasız orijinal, öfkesi biraz İhsan Süreyya Sırma’yı andırıyor. Kitabın sonunda okuyucuya yaptığı dua bana Gazali’yi hatırlattı o da İhya’nın sonunda böyle bir dua yapıyor. Bu yorum üzerinden Altay’a çok öfkelenme diyeceğim ama, tüm bu üretime öfkesi sebep oluyor diye öfkelenme demiyorum, sadece yumruklamaya devam etmesini tavsiye ediyorum onlar laftan anlamazlar çünkü. Rabbim kitabın ve Yazarımızın yolunu açık etsin, önünde çok güzel bir yol olduğunu hissettiriyor.
Felsefe-Düşünce
Peygamberliğin İspatıAltay Cem Meriç · İnsan Yayınları · 20251,720 okunma