Âşıklara Yer Yok
2026 52. kitabı
Okunma: 25 Nisan 2026 11:12
!!! SPOİLER İÇERİR !!! Kitap; Halide ve kardeşlerinin hikâyesi ile Handan ve Derviş Ali'nin geçmişteki hikâyesi olmak üzere iki koldan ilerliyor. Canfeda Konağı'ndaki uğursuzlukların karakterler üzerine nasıl sirayet ettiğini okuyoruz. Yazarın hemen hemen tüm kitaplarını okudum ve çoğunu da beğenmiştim. Ama bu son yazdığı kitap sanki ilk kitabıymış gibi toy, basit ve sıkıcıydı. Karakterlerin ruhsal durumunu iyi anlatamamış ve genel olarak da edebi zevkten uzaktı. Her bölümün sonunda "Hayatımda böyle bir şey görmedim/yaşamadım, çok büyük sırlar ortaya çıkacak" gibi beklentiyi arşa çıkaracak ifadeler kullanıp Yeşilçam senaryosundan öteye gidememiş. Ayrıca diyaloglar arasında sürekli kişilerin ismini kırk yere yazmak yerine zamir kullanmayı öğrense daha iyi olacak. :) Kitapta sürekli aşk efsaneleştiriliyordu. Galiba 30'lu yaşlarımda olduğum için artık aşkın bu kadar yüceltilip abartılmasına da tahammül edemiyorum. Karakterlerin neyi neden yaptığından bahsetmeyip ve olaylar arasındaki bağlantıyı zayıf tutması da okurken atmosferine dahil olmanızı engelliyor. Sadece kitabın adı, tarihî gerçeklikle bağdaşan yerler gibi küçük detayları beğendim. Velhasıl sevdiğim bir yazar olsa da beğenmediğim bir kitabı olunca sizleri doğru yönlendirmek adına dürüstçe yorum yapmış oldum ve şişirme puanlara karşı uyardım. Benden günah gitti. :)
Gece Açan ÇiçeklerTarık Tufan · Doğan Kitap · 20258,1bin okunma