·95 syf.····Okunma: 06 Haziran 2018 00:19 Kör Baykuş uzun zamandır duyduğum ancak araya başka kitaplar girdiği için bir türlü almaya fırsat bulamadığım bir kitaptı. Sürekli olarak çok iyi olduğunu duyduğum Kör Baykuş'u bu kadar ertelememin sebeplerinden birisi de okunmasının çok zor olduğunu duymamdı sanırım. Bu kitabın Oğuz Atay'ın mükemmel kitabı Tutunamayanlar ile kıyaslandığını duyunca ise okumaya karar verdim. Sonuç? Hüsran!
Kör Baykuş'un okunmasının çok zor olduğuna dair söylemler bana kalırsa tamamen yanlış. Kitabın belirgin bir olay örgüsü olmasada biraz odaklanınca kolaylıkla okunabilir. Bu kitabın okunmasına zor diyenler Virginia Woolf, Oğuz Atay gibi yazarları okumayı hiç denemesinler bence. Misal Tutunamayanlar'ı okumak zordur çünkü olay örgüsü yok ve olaylar kopuktur ama Kör Baykuşta belirgin olmasa bile bir olay örgüsü var kitap sadece normal bir romana göre biraz daha fazla dikkat istiyor o kadar.
Kör Baykuş ile Tutunamayanlar'ın karşılaştırılması ise bence sadece her iki kitapta da bilinç akışı tekniği kullanılmış olması yönünden yapılabilir. Tutunamayanlar kesinlikle çok daha derin bir kitap. Kör Baykuş bana göre Tutunamayanlar'ın yanından bile geçemez.
Sonuç olarak okunmasının zorluğu ile ün yapmış ve Tutunamayanlar ile karşılaştırılan Kör Baykuş okunması zor felan olmayan Tutunamayanların hatta Oğuz Atay'ın herhangi bir kitabının yanından bile geçemeyecek sıradan bir kitap.