Bilmek istemediğim bir mektup
2026 127. kitabı
Kitapta durmadan anlamsız duygulara giren, sürekli duygularını dinleyen ve duygularından başka hiçbir şeyi farketmeyen, önemsemeyen, duygum şu, duygum bu, bunu hissediyorum, şunu hissediyorum bu yüzden bunu yaptım, bu yüzden şunu yaptım diye yaşayan, hayal kurmaktan başka birşey yapmayan, hayalden başka birşey üretmeyen bir kadının mektubunu okuyoruz. Duygusu bir adama olan aşkı ama duygunun ne olduğu, nasıl olduğu, neden olduğu bence hiç önemli değil. Okurken de çok sıkıldım. Zaten kısa bir kitap. Bir günde okunuyor. Kadınların aşka çok önem verdiği bir gerçek. Masallarla, filmlerle beyni yıkanmış kadınlar maalesef akılcılık çizgisine bir türlü gelemediler. 21. yüzyılda bile bu hâlâ böyle. Bu kitabı okuyan erkeklerin önemli bir kısmı keşke böyle seven bir kadınım olsa diye düşünmüşlerdir. Çünkü beyni yok, ona ne yaparsan yap senden vazgeçmez, istersen at, istersen sat, seni kabul eder, istediğin gibi kullanırsın. Bir de bu kitabı okuyup da duygulanan, bir de ağlayarak okuyan kadınlar varmış. Firdevs Hanım gibi karşılarına çıkıp “Aptal!” diye bağırmak istiyorum.
Edebiyat & Roman
Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu - Bir Kadının Hayatından 24 SaatStefan Zweig · Can Yayınları · 20248,6bin okunma