Reenkarnasyonun gerçek olabileceğini ve bu gelip gitmelerin bir amacı, sayısı(onbin:) olduğunu düşünün…. Her şey çok güzel tek bir yaşama sığıntı değilsiniz yapmak istedikleriniz için zamandan bol bir şeyiniz yok. Amaç, bu yaşamlardan birinde kusursuzluğa ulaşmak. Hayattaki amaçlarımızın yaşamın bize verdiklerine göre şekilleneceğini düşünen biriyim. Bu yüzlerce gelip gitmelerde, kusursuzlaşma sürecinde ölüm bir kadın ve sizde ölüme(suzie) aşık olursunuz ölüm de boş değil allahtan. Alışagelmiş bir Azrail tiplemesinden uzaktır, iç sıkıntısı yaşayan ve sıradanlaşmak isteyen bir kadın ve yüzlerce hayat tecrübesi geçiren ve her defasında ölümü özleyen bir millio. Kusursuz bir kitap değil, konu bütünlüğü hikayelere yayılı olduğu için kopmalar yaşanabilir, arada böyle kitaplar okumaya karar verdim çünkü yatarken başka bir hayatta nasıl devam ederdim neler yapmak isterdim hem de bilgilerim sıfırlanmadan. Böyle düşünüp uyurken fena da olmuyor. Fazla uzatmadan, fikri, kitabı beğendim. Kusursuz yaşam mı yüzlerce kez ölümü görmek mi?