2026 7. kitabı
Okunma: 20 Nisan 2026 19:37
Herkese merhaba “Kurtlarla Koşan Kadınlar” kitabı, özellikle hayatlarında zorluklarla karşılaşmış veya eşleri tarafından desteklenmemiş kadınlar için çok şey sunabilir. Ve 30 yaş ve üzeri, daha olgun bir karaktere sahip ya da yaşı kaç olursa olsun algısı yüksek olan kadınlar için daha anlamlı olabilir, ( benim görüşüm bu yönde). Kitap, kadınların kendi özlerini keşfetmelerine ve genellikle unutulmuş olan “vahşi ruhlarını”, yani doğalarını hatırlamalarına odaklanıyor.. Bu vahşi ruhu yeniden keşfetmek için yazmak, resim yapmak, şiir yazmak, dans etmek ya da herhangi bir sanat dalıyla uğraşmak gibi yaratıcı faaliyetlere vurgu yapıyor. Kısacası, kadınların içlerindeki sanatçıyı ortaya çıkarmalarına ve kendilerini daha derinlemesine anlamalarına yardımcı olmayı amaçlıyor. Kitapta her bölümde bir masal anlatılıyor. Bu masallarda kadın kahramanlar var. Kurban durumundaki kadınların kendi hayatlarının kahramanı olma süreci anlatılıyor. Her masal o kadar detaylı işlenmiş ki, bir noktadan sonra masal bir hayat felsefesine dönüşüyor.  En detaylı anlatılan ve etkilendiğim masallar arasında Mavi Sakal, Kadının Cebindeki Oyuncak Bebek (Bilge Vasalisa), İskelet Kadın, Sürüsünü Bulmak (Çirkin Ördek Yavrusu), Kendini Korumak, Kurt Kapanları ve Zehirli Yemleri Tanımak (Kırmızı Ayakkabılar), Evin Yolunu Bulmak, Fok Derisi (Ruh Derisi), Özel Araziyi Belirlemek, Hilal Ayısı ve Elsiz Kız masalları yer aldı. Özellikle eve dönüş benim için çok etkileyiciydi. Masallardaki her bir karakter, kadının iç dünyasında bir karşılığa denk geliyor; aynı zamanda dış dünyada karşılaşılan iyi ya da kötü durumları temsil ediyor. Misal: eş, anne, baba, kardeşler veya herhangi biri .  Bu yönüyle anlatım oldukça etkileyiciydi. Bu kitapla ilgili, ne söylesem eksik kalır . Her kadının okuması gerektiğini düşünüyorum. Kadın, kadının kurdu değil, yurdu olması gerektiğini harika örneklerle açıklıyor.  4 şubatta başladığım okuma serüvenim 21 nisanda nihayete erdi çok şükür. Okuma zorluk seviyesi, benim için 5/10. Kitaba olan notum ise 10/10
Kurtlarla Koşan KadınlarClarissa P. Estes · Ayrıntı Yayınları · 202110,7bin okunma