2026 137. kitabı
Okunma: 27 Nisan 2026 19:28
Yazarı oyuncu kimliğiyle tanıyorum ama kitap yazdığını bilmiyordum.@kitapfisiltisisevtap kitabı önerdiğinde, o öneriyorsa iyidir dedim.Yoksa önyargılıydım açıkçası. Ama beni ters köşe etti bayağı.Her açıdan hemde... Nazlı iki kardeşin içe dönük ,sessiz olanı .Aslı ise onun tam zıttı. Anneleri eczacı ve özellikle elleri hep Nazlının üstünde. Nazlı Emre yle üç yıldır evli .Emre bankada çalışıyor ve ikincil öğretim de master yapıyor. Dragos ta bir yazlık ev kiralıyorlar sürekli ve bazı akşamlar orda kalıyor. Bir gün Nazlı gün ortasında uyanıyor ama geceyi hatırlamıyor. Çünkü onda benlik ayrılması oluyor ve zaman bazen kayıp onun İcin. Hatırlamıyor o arada olanları. Uyandığında evde bir sessizlik farkediyor .Sahiplendikleri ve evde baktıkları iki kuzgun dan ses çıkmıyor. Kafeslerine baktığında onların öldüğünü görüyor ve eş zamanlı polisler geliyor eve .Kocası Dragos ta ki yazlık evin garajında, arabanın içinde bir intihar mektubu bırakarak hayatına son vermiş . İstihbarat bürodan politik nedenlerle alınıp,bir karakola gönderilen Mehmet Ali komiser gidiyor olaya .Gözüpek komiser olayda bazı terslikler oldugunu anlıyor ve bunun bir cinayet oldugunu düşünüyor. Cinayet büroda ki tek kadın Özlem komiser le birlikte çalışmaya başlıyorlar. Özlem de anneligiyle işinin arasına sıkışmış bir kadın. Ama en önemli istegi kabullebilmek.. Bundan sonra yaşananlar müthiş. Doğru bilinen ama alakası olmayan bilgiler ,şüpheler, çirkin ilişkiler ağı ve geçmişte yaşananların yansıması her yerde çıkıyor ortaya. Katili bulmam bayağı zor oldu,sürekli değişti kafamda ..Ama güzel bağlamış Allah var. Ve ritim yasası, hayatın bir Sarkaç olduğuyla ilgili satırlar.Her keder mükafatlandırılir..Her şeyin bir zamanı var.Ne kadar hızlı düşersen o kadar hızlı çıkarsın... Kitapla ilgili ufak eleştirim yazarın gzo renklerine takıntısı olabilir .O kadar sık tekrar edilmişti ki göz renkleri ..Onun dışında ben beğendim kalemini. İlk fırsatta diger kitaplara da bakarım. . Kitapla kalın dostlar. ... Ölü Kuşların Sessizliği Başak Sayan
Ölü Kuşların SessizliğiBaşak Sayan · İthaki Yayınları · 2026907 okunma