Puan vermedi·480 syf.····Okunma: 28 Nisan 2026 11:47 Deniz Yüce Başarır ve Mustafa Çevikdoğan'ın podcast sohbetlerini dinlerken merak ettiğim bir eser oldu Yarın Yapayalnız. Orada yazarın nasıl bir titizlikle roman üzerinde çalıştığını, karakterlerden Handan Sarp'ın içsel eleştirilerinin ne kadar sahici olduğunu hissedip okumak istemiştim.
Eser Opera sanatçısı Handan Sarp ve bir moda evinde çalışan terzi Elem'in aşkını anlatıyor. Tahmin edeceğiniz gibi toplumun kurallarına uymayan bu ilişkinin ağırlığını iki tarafta yaşıyor. Ancak Handan Hanım'ın sonradan yani ilişki bittikten sonra da kendisiyle kaldığında yaşadığı duygular eserde daha fazla göze çarpıyor. Zaten kurgusal olarak da eserde Handan Sarp Selim İleri ile görüşerek yaşadığı aşkın roman olması arzusuyla başlıyor ve aralarda Selim Bey'in sesini de duyuyoruz. Dolayısıyla eserde sıklıkla farklı zamanlara giderek Handan Sarp'ın anıları ve o anıların bıraktığı duyguları ile birlikte okuyoruz.
İnsanın aşkı yaşarken ne kadar kör olabildiğini, hatta bazen aşık olduğunun bile farkında olmadığını, ne yazık ki her şey bittikten sonra aşk acısı çekerken duygularının farkına vardığını ve bunun da insana ne kadar acı verdiğini ustalıkla anlatmış yazar.
Handan Sarp'ın samimiyeti ve Selim İleri'nin başarısı ile benzersiz bir aşk romanı okumuş oluyorsunuz.
Romandaki ilişkinin iki kadın arasında yaşanmış olması bazı okurları rahatsız edebilir ve yorumlardan ettiğini görüyorum ancak ben insanların çeşitliliğine, özgürlüğüne ve kendi yaşam biçimlerine saygı duymanın, herkesle empati yapmanın insani bir gereklilik olduğuna inandığım için bu konuya takılmadım.