Ben Düşmanlıkla Değil, Düşünceyle Konuştum. İnanç Savunmak Değil, Bilinç Uyandırmak Gerekir Diyorum...
Akıl Aramak Suçsa, Cehalet En Büyük Günah Olmalı. Felsefe, Suç Değil Hocam, İnsanlığın Vicdanıdır. Düşünmekten Korkanlar, Düşünenleri Suçlar, Ve Tarih Boyunca da Bu Hep Böyle Olmuştur.
Ben Aktif Akıl Çalışsın İstiyorum. Çünkü Karanlıkta Işık Ancak Düşünceyle Yanabilir.
Bakın Rabbimiz Kerim Kitabında Şöyle Buyurur;
“Aklınızı Kullanın” Uyarısı Çok Serttir. Allah, Aklını İşletmeyenleri En Değersiz Varlıklar Olarak Tanımlar Ve Ağır Azapla Uyarır.
Bismillahirrahmanirrahim
Yûnus Suresi 100. Ayet
“Allah’ın İzni Olmadıkça Hiç Kimse İman Edemez. Allah, Akıllarını Kullanmayanların Üzerine Pisliği Yağdırır.”
( Burada İman Bile Akılla İlişkilendirilir. Akıl İşletmeyenler, Allah Tarafından Rezillik Ve Azaba Mahkûm Edilir. )
Enfâl Suresi 22. Ayet
“Allah Katında, Yeryüzündeki Canlıların En Değersizi, Aklını Kullanmayan Sağırlar Ve Dilsizlerdir.”
( Bu Ayet, Aklını Kullanmayanları Hayvanlardan Bile Aşağı Görür. Sert Bir Aşağılamadır: “En Şerli Varlık” Tanımı Doğrudan Akılsızlara Yöneliktir. )
Bakara Suresi 44. Ayet
“Siz İnsanlara İyilik Yapmayı Emredip Kendinizi Unutuyor Musunuz? Halbuki Kitabı Okuyorsunuz. Hiç Aklınızı Çalıştırmıyor Musunuz?”
( İkiyüzlülüğü Akılsızlıkla Eşleştirir. Kitabı Okuyup Düşünmeyenler, Doğrudan Eleştirilir. )
Bakara Suresi 171. Ayet
“Onlar Sağır, Dilsiz Ve Kördürler. Çünkü Akıllarını Kullanmazlar.”
( Akıl İşletmeyenler, Hayvan Sürüsüne Benzetilir. Bu, Kur’an’daki En Sert Teşbihlerden Biridir. )