···Okunma: 15 Mart 2026 00:00 Dikkat spoiler içerir.
Rick, Jason ve Julia, Peter Dedalus'u bulmak üzere tekrar Argo villasındaki kapıyı açarlar. Ve başarılı bir şekilde Venedik'e giderler. Ancak burada bir soytarı ve yardımcısı yanlışlıkla Argo villasına geçer. Giden kişi sayısı kadar dönen olacağı için Jason villa kapısını açan 4 anahtarı da alır ve Venedik'lileri geri göndermek üzere geri döner. Burada Nestor'u eli kolu bağlı halde bulur. O da Leonard ile görüşmesini söyler. Beraber bir plan hazırlarlar ve Venedik'lileri yakalarlar. Leonard da Venedik'e geçer. Bu arada Julia ve Rick de Peter'u bulmak ister ama bu zordur. Saatleri aramaya başlarlar ve Penelope'nin eski evinde Arthur ve karısı ile karşılaşırlar. Peter yani Pietro onlara bir matbaa makinası yapmıştır. Bu makinada müzik anahtarı ile Deda yazmaları gerekir. Çıkan metinde ise Siyah Gondolcuyu bulmaları gerekir. Oblivia ise Kör Kont adlı biri ile Peter'u bulmuştur. Peter ona göre İlk anahtardan bahseder. Ama evde yangın çıkar. Bu arada Ulysses Moore'ın Kilmore koyuna döndüğü haberleri gelir ama o kişi sadece Covenant ailesinin nakliyecisidir. Bundan sonra ne olacaktır? Oblivia amacına ulaşacak mıdır? Keyifle sıkılmadan okunan bir roman.