Maskeler Adası

Doğan Egmont Yayıncılık

..maskelerin ardında saklananlar
2007 2. kitabı
Okunma: 12 Mart 2007 00:00
Venedik kanallarında eve dönüş yolunu bulmak, Maskeler Adasına giden kayığı bulmak kadar zor. Peki evde her şey yolunda mı? Üç küçük gezgin Venedik'de saat ustasının ardındaki izleri takip ederken, zaman kapısının eşiğinden Kilmore Koyu'na geçenler var. Peki Argo Villası'nın bahçıvanı davetsiz misafirleri tek başına Venedik'e geri gönderebilecek mi? Herkeslerden önce saat ustasını bulmak isteyen bir başkası daha varken, basit bir basım hatası saat ustasına giden yolu aydınlatabilir mi? Zaman kapısından geçipte Venedik'de aşkı bulan ilk kişi Argo Villası'nın eski sahibi olabilir mi? Pek tabi ikincisi zaman kapısının iki küçük gezginlerinden başkası olamaz. Küçük bir ipucu : Kilmore Koyu'nda zaman kapılarından geçen başkalarıda var.
Maskeler Şehri Venedik'teyiz
2025 20. kitabı
Okunma: 15 Mart 2025 13:22
Kitap Öncesi Bir Sohbet En başta Ezio de Auditore ile tanıdım Venedik'i. Sokaklarında gezip sağa sola atladım, görevler yaptım. Fakat yıllar geçtikçe Assassin's Creed 2'den çok, trailer'ı kaldı aklımda. Maskeli insanlar parti düzenliyor, bir yandan havai fişekler, sohbetler, danslar ve sıcak bir kültür. Şimdi de bu kitap... Kitap İncelemesi Kitapla alakalı gözüme ilk çarpan detay sayfaların tasarımı oldu. Venedik'teyken cafcaflı, Kilmore'dayken daha yalın bir tasarımı var. Bu detay başlı başına kitabı özel yapmaz elbette. Yine de böyle dokunuşların yazarın eserine verdiği değeri gösterdiğine inanıyorum. Kitabın yazarıyla alakalı çok hoşuma giden bir detay daha var. Okuyucuya bilgileri seçerek veriyor, bunu anlıyorsunuz ve merak duygusunu her daim tetikte tutmayı başarıyor. Mesela fark ettiğim bir detayı paylaşayım; serinin bu 4. kitabında 18. kitabın adı geçiyor : Büyük Yaz. Üstünde pek durmuyor ancak kulak aşinaşığı olsun diye azıcık bahsediyor. İrili ufaklı bunun gibi faha pek çok detay var. Yazarın ciddi bir titizlikle seriyi yazdığı çok belli. Ve bu titizlikle hazırlanmış seriyi okumak bana olağanüstü keyif veriyor. Maskeler Adası da yine gizemim yanında sizi duygudan duyguya sokacak bir kitap olmuş. Aslında bir yanım bu seri bilinmesin istiyor bir yanım da bu kadar değerinin altında kalmasını kaldıramıyor. Bu seriyi genç yaşlı fark etmeksizin içindeki çocuğu öldürmemiş herkese okuyun okutturun efenim. !!! SPOİLER !!! Hazır Venedik'teyken seriye romantizm eklenmesi çok tatlı bir dokunuş olmuş. Rick'in masumluğuna sarılasım geldi. Romantizm demişken Ulysses'in 18. yy.a gidip sevdiği kadını günümüze getirip evlenmesi de bambaşka bir seviyeydi. Okuyunca ben de Julia gibi birkaç dakika sindiremedim. Jason'a gelirsek, bir yerden sonra tavuk gibi tüylü tüylü koşturdu :)
2026 19. kitabı
Okunma: 15 Mart 2026 00:00
Dikkat spoiler içerir. Rick, Jason ve Julia, Peter Dedalus'u bulmak üzere tekrar Argo villasındaki kapıyı açarlar. Ve başarılı bir şekilde Venedik'e giderler. Ancak burada bir soytarı ve yardımcısı yanlışlıkla Argo villasına geçer. Giden kişi sayısı kadar dönen olacağı için Jason villa kapısını açan 4 anahtarı da alır ve Venedik'lileri geri göndermek üzere geri döner. Burada Nestor'u eli kolu bağlı halde bulur. O da Leonard ile görüşmesini söyler. Beraber bir plan hazırlarlar ve Venedik'lileri yakalarlar. Leonard da Venedik'e geçer. Bu arada Julia ve Rick de Peter'u bulmak ister ama bu zordur. Saatleri aramaya başlarlar ve Penelope'nin eski evinde Arthur ve karısı ile karşılaşırlar. Peter yani Pietro onlara bir matbaa makinası yapmıştır. Bu makinada müzik anahtarı ile Deda yazmaları gerekir. Çıkan metinde ise Siyah Gondolcuyu bulmaları gerekir. Oblivia ise Kör Kont adlı biri ile Peter'u bulmuştur. Peter ona göre İlk anahtardan bahseder. Ama evde yangın çıkar. Bu arada Ulysses Moore'ın Kilmore koyuna döndüğü haberleri gelir ama o kişi sadece Covenant ailesinin nakliyecisidir. Bundan sonra ne olacaktır? Oblivia amacına ulaşacak mıdır? Keyifle sıkılmadan okunan bir roman.
Ulysses Moore - Maskeler Adası // Pierdomenico Baccalario
2021 8. kitabı
Okunma: 06 Şubat 2021 17:35
Selam! Bugün sizlerle Ulysses Moore serisinin dördüncü kitabı olan “Maskeler Adası” hakkındaki düşüncelerimi paylaşacağım. Ulysses Moore - Maskeler Adası // Pierdomenico Baccalario 🪗 Bu kitap bütün seriden görsel tasarımı açık ara en iyi olan kitap. Sayfa tasarımlarının her biri adeta 17. yüzyıl Venedik’inden fırlamış gibi. Ayrıca hikayenin iki ayrı yerde geçmesini ve olaylar verilirken sayfa tasarımının, yazı fontunun konuma göre değişmesini çok sevdim. Kapak tasarımı ve kitabın içindeki fotoğraflar, resimler de yine harikaydı. Az önce de bahsettiğim üzere kitap 17. yüzyıl Venedik’i ve günümüz Cornwall’unda geçiyor. Karakterlerimiz yeni maceralara atılırken, yeni gizemler çözerken bizler de olaylara şahitlik ediyoruz. Karakterlerin her kitapta biraz daha gelişmesi de kitaptaki güzel etkenlerden. Yazarın dilinin çok akıcı olduğunu daha önce defalarca söyledim. Kitapları 250 - 300 sayfa arasında değişmesine rağmen bir çırpıda okunan kitaplar. Kitapta Venedik’ten ve Venedik kültüründen pek çok iz bulunmakta. Hikayenin geçtiği dönemi çok güzel yansıtmış yazar kitabında. Bu anlamda yazarın çok iyi bir araştırmacı veya farklı ülkelerin kültürleri hakkında pek çok bilgiye sahip biri olduğunu söylemek mümkün. Biraz gizem ve macera seviyorsanız ve okuma hızınız da artsın istiyorsanız tam sizlik bir seri Ulysses Moore. “Maskeler Adası” da benim serinin en sevdiğim kitaplarından biri. Ulysses Moore çocuklara da uygun bir kitap serisi aynı zamanda. Zararlı hiçbir içerik bulunmamakta. Gizem ve macera türünde kitaplar okumayı seviyorsanız bu kitabı ve bu seriyi çok seversiniz. Herkese tavsiye ederim. Keyifli okumalar.🗝
Ulysses Moore 4P. D. Baccalario · Doğan ve Egmont Yayıncılık · 2018358 okunma
2025 39. kitabı
#maskelerveaynalar isimli kitap ile Kendini Tanıma Yolculuğu 'na çıkıyoruz.@psk.yaseminmeric ile gelin kendimize ,iç dünyamıza bir göz atıp,kendimizi anlamaya çalışalım.Hepimiz zaman zaman bıkkınlık,içe kapanma, depresyon da hissetme, kendini yetersiz görme,utanç gibi hayatımızı olumsuz etkileyen duygular ile mücadele ettiğimiz olmuştur.Bu olumsuz durumlar ile başetme yöntemleri geliştiriyoruz.Acı ile başa çıkma yollarına değinerek bizlere çok güzel yol gösteriyor kitabımız. . Hikayelerden örnekler ile güzel bir giriş yapılmış.Farklı hayatlar da bize yol gösteren bir çok konu olabilir.Bizim göremediğimiz bazı şeyleri fark etmemiz mümkün olabiliyor. . Savunma mekanizmaları Savunmalarımızı nasıl tanırız? Duygusal kalkanları nasıl tanırız? Basit kalkanlar, yaratıcı kalkanlar,kör kalkanlar? Duygusal kalkanları değerlendirme egzersizleri Acıyla yüzleşme Temel ihtiyaçlarının farkında mısın? Gibi sorular ve cevapları kitabımızda. Okumanızı tavsiye ederim. . ."Akla uygunlaştırma kalkanını koruyan kişi hem stresi azaltmış hem de özsaygısını korumuş olur.Bu kalkanın en sık kullanıldığı durumlarda da kişinin başarısızlığa ugrama durumlarıdır." . .#maskelerveaynalar #engelsizokurlaokuyoruz Semra @psk.yaseminmeric @nemesiskitap
Ulysses Moore 4P. D. Baccalario · Doğan ve Egmont Yayıncılık · 2018358 okunma

P. D. BaccalarioYazar · 47 kitap
 6 Mart 1974 doğumlu İtalyan yazardır. Kitapları 18 dile çevrilmiştir. Yazar gençler ve çocuklar için yazdığı fantastik romanlarla ünlüdür. En ünlü serisi Ulysses Moore'dur. Yazmaya oldukça genç bir yaşta başladı. “Buharlı Gemi” ödülüne layık görüldüğünde sene 1998 idi. O zamandan itibaren çocuklar için sayısız macera kitabı ile fantastik roman kaleme aldı. Piemme, Mondadori Ragazzi, De Agostini ve Fanucci gibi İtalya’nın en önemli yayınevleri tarafından yayımanan bu kitaplar yaklaşık yirmi dile tercüme edildi. Gazeteci ve senaryo yazarı olan yazar, Piemme Yayınevi’nin daimi editörü olarak çalışmaktadır.