İlk kitabın sonunda sonunda çiftimiz kavuşacak derken gelen notla ortalık iyice karışmış vuslat gene bir sonraki kitaba kalmıştı.
Peki serinin devam kitabında neler oluyor. Öncelikle kıyaslayarak gitmek istiyorum ilk kitap daha profesyonel ve mesleki konularla ilerlemiş romantik konular daha geri planda kalmıştı. İkili birbirine karşı bir şeyler hissetse de dillendirmemeyi ve göstermemeyi tercih etmişti. İkinci kitap birinci kitaba nazaran daha çok romantik sahnelerden oluşuyor. Birinci kitapta işlenen konuların devamı ikinci kitapta da işlenmeye devam ediyor. Zaten ilk kitapta hiçbir şey çözüme kavuşmamış, suikast girişimi ile ilgili herhangi bir ilerleme yaşanılmamıştı. İkinci kitap da benzer dolaylarda gidiyor diyebilirim. Kitap gene Metehan ve Nazenin çevresinde ilerliyor ve yan karakterler sadece yardımcı oyuncu derinliği yüzeysel bırakılmış. Karakter gelişimi olarak ilk kitaptan daha farklı olan ve duygularını kabullenenen bir Metehan görüyoruz bu kitapta da ama Nazenin ilk kitaptakinden pek farklı değil. Olaylara daha profesyonel bakmayı tercih ediyor. Bir zorluk yaşadığında vazgeçeceği şeyin Metehan olduğunu biliyoruz mesela o konuda da bir gelişme yok. Nazenin birlikte güçlü olmaya inanmıyor. Sevdikleri ondan ne kadar uzak olursa o kadar güvende olurlar diye düşünüyor, profesyonel kimliği zarar görecek diye birtakım endişeler duyuyor vs vs. Toksik diyemem ama kararsız ve duygularını kabul edememiş bir karakter. Sevmeyi bilmiyor gibi. Sevse de göstermeyi bilmiyor gibi.
Nazenin için ikinci kitapta olumlu ilerleyen şey artık Akdağlılar tarafından benimsenmiş olması.
İlerleyen sayfalarda duygusal olgunluğunun da arttığını söyleyebilirim.
Tam bir geçiş kitabı şeklinde yazılmış. Olaylar var bir şeyler gercekleşiyor ama oturmuş durumlar yok. Seri kaç kitapta tamamlanacak bilemiyorum. Yeni kitabı ne zaman gelir emin değilim ama bende bir zeigarnik etkisi oluşturmazsa serinin devam kitaplarını okumayı şimdilik planlamıyorum.
Ayrıca kitap kritik bir yerde son buluyor. Eğer serinin tamamını okumayı planlıyorsanız bu kitabı okumak için 3. kitabın çıkmasını beklemenizi tavsiye ederim.