Puan vermedi·664 syf.····Okunma: 19 Ocak 2026 03:36 #Spoiler İçerir#
“Tuhaftır, eğer bir şeyden korkuyorsanız ve zamanı yavaşlatmak için her şeyi vermeye hazırsanız, zaman hızlanmak gibi tatsız bir alışkanlık edinir.”
“Anlamak kabul etmenin ilk adımıdır ve iyileşme ancak kabulle gelir.”
“Acıyı bir süreliğine uyuşturmak, sonunda onu hissettiğinde daha da büyük acı çekmene yol açar.”
Dursley’lerin evinde sıkıntılı bir yaz tatili geçiren Harry, Ron’un onu Quidditch Dünya Kupasına gitmek için evlerine davet etmesiyle çok sevinir. Harry’yi almaya gelecekleri haberine Vernon Enişte pek memnun olmaz. Weasleyleri kapıdan beklerken onlar şömineden içeri girerler ve Dursleylerin şaşkınlığına aldırmadan Harry’yi alıp evlerine dönerler. Weasleylerin evinde kalmanın verdiği mutluluk Quidditch Dünya Kupasıyla taçlanır. Harry ve arkadaşları Hogwarts’a dönerler ve bu sene Üçbüyücü Turnuvasının okullarında olacağını öğrenirler. Yaşı tutan öğrenciler ismini ateş kadehine atar, sonuçlar açıklanır. Her okuldan birer şampiyon seçilir. Her şey tamamken birden kadehten bir isim daha çıkar: Harry Potter. Harry ismini kadehe atmamışken isminin nasıl olurda kadehten çıktığına şok olur. Görevler başladıktan sonra Harry için işler iyice zorlaşır.
Serinin hangi kitabı olduğu fark etmeksizin hep aynı şeyi söyleyip durdum: İyi ki kitaplar var. Eğer kitaplar olmasaydı ben hiçbir zaman Harry’nin tam anlamda neler hissettiğini ne kadar yalnız kaldığını, çok büyük acılar çektiğini bilemeyecektim. Filmler güzeller ama duyguyu yansıtma da kitapların eline su dökemezler. Kitapta olup filmde olmayan çok sahne vardı. Filmi izlerken anlayamadığım her noktayı şimdi daha iyi anlıyorum.
Kitap tahlili ve yorumun devamı için link profilde