Dünya böyle çünki sen böylesin
2026 42. kitabı
Okunma: 04 Mayıs 2026 12:27
Tanrılar Okulu Öncelikle şunu söyleyeyim: Tanrılar Okulu kolay bir kitap değil; zor olmasıyla birlikte okuyan insana çok şey katan bir kitaptır İtalyan yazar ve profesör Stefano D’Anna tarafından yazılmış bu kitap, sıradan bir kitap değil; daha çok felsefi, metafizik, ezoterik edebiyat, kişisel gelişim, spiritüel düşünce yönelimli birkaç türün karışımıdır. 474 sayfa olmasına rağmen sanki 1000 sayfa gibidir. (Bazı bölümleri ağır ve anlaşılması zor olabilir çünkü simgesel ve metaforiktir.) Genel olarak zor okunan bir kitaptır ve yorumlara baktığımda birçok okuyucunun bu kitabı bitiremeyip yarım bıraktığını, hatta birkaç kez yeniden başlamak istese de 30 sayfadan ileri gidemediğini gördüm. Bu kitabı okumayı 1 yıldan uzun süredir istiyordum. Kitap bildiğimiz klasik motivasyon kitaplarından değil; burada yazılanlar insanların düşünce sistemini (olumlu yönde) kökten değiştirmeyi hedefliyor. Günlerdir okuduğum bu kitabı burada sınırlı kelimelere sığdıramam tabii ki; çünkü konusu inanılmaz derecede zengin ve çok yoğun felsefi alıntılar içeriyor. Hatta sadece o alıntılardan ayrı bir kitap bile çıkarılabilir. Peki bu kitap bize ne söylüyor???? Zaman ve para bir illüzyondur. Geçmiş ve gelecek yoktur, sadece şimdi vardır. Dışarıda bir antagonist yoktur; o sadece senin içindedir. Korkularınla yüzleş. Dünya, senin onu hayal ettiğin gibidir. Dünya böyledir çünkü sen böylesin. Hayal kurmaktan asla vazgeçme. Düşüncelerini değiştir, hayatın değişsin. Bunlar ve bunun gibi binlerce düşünce; felsefi ve psikolojik şekilde, ister dini ister coğrafi ister etnik olsun sahip olduğumuz tüm fikirleri değiştirebilecek zenginlikte okuyucuya sunuluyor. #felsefe #kişíselgelişim #spiritual
Felsefe
Tanrılar OkuluStefano D'Anna · Sinedie Yayınları · 20155,6bin okunma