Gece Açan Çiçekler
Amaç okuyucuyu derinden her konuda her karakterle her sebep de ve her sonuçta etkilemek ise bence yazarımız Tarık Tufan bunu başarmış. Böylesine kaliteli bir eser ile biz okurları buluşturduğu için kendisine çok teşekkür ediyorum.
Kitabın yeni bir eser olması beni daha çok heyecanlandırdı demek ki hala şu değişen dünyada düşünebiliyor üretebiliyor, hayal kurabiliyoruz .Yazarımızın okuduğum ilk kitabı ve yeni tanışmamız ama biliyorum ki tüm eserlerini okumak isterim,her biri bende bu etkiyi bırakacaksa eğer.
Her kitap aynı etkiyi vermiyor ne yazık ki.
Kitabı birebir anlatmak çok istediğim bir durum değil, okuyucular için etkisinin kaçmasını istemiyorum, istiyorum ki herkes okusun ve benim ne hissettiğimi anlasın. O kurgu o karakterler o akıcı dili ve her sayfasında alıntı yapacak nitelikte derinden sözler,hayatlar. Bakıldığında zengin kız fakir oğlan aşkının kavuşamama hikayesi ve sevgisiz büyüyen kardeşlerin her birinin ayrı ayrı savruluşları gibi bakılabilir. Ama öyle içine çekiyor ki seni birden hikayenin geçtiği Canfeda Konağının satılması için yıllar sonra bir araya gelen kardeşlerin arasında salonda otururken buluyorsunuz kendinizi. Halide'nin görülmeyişine isyan edip sonunu göz yaşları ile okuyorsunuz, babanın sorumsuzluğuna kızıp geçmişiniz den parçalar katıyorsunuz kitaba ve mutsuzluğunun intikamını evlatlarından çıkaran bir anneye şahit olup onun haline bile üzülüyorsunuz. Nihâl'den Zeliha'dan Cihangir'den sevgisizliğin insandan neler aldığını dinliyorsunuz.
Birden zindanın o kasvetli kokusu sarıyor sizi hayatından da çok sevdiği büyük aşkla tutulduğu Handan 'ına kavuşamayan suçsuz yere idamı bekleyen Derviş Ali'nin yıllar sonra konağa gelen bir mektup da acı sonunu öğrenip yüreğiniz daralıyor sanki oradaymış gibi. Hikayeyi anlatan iki karakter Halide ile dedesi olduğunu öğrendiği Derviş Ali'nin çok güzel bir kurgu ile hüzünlü buluşması ile eserimiz sonlanıyor. Yazılacak daha çok şey var tabi ki ama okuyarak hissetmenizi isterim ve asla pişman olmayacaksınız, özellikle bir şiir yazarı ve amatör bir ressam olarak bana çok şey kattı ve bu incelemeyi kitaba olan sevgimden özellikle yazmak istedim inceleme konusunda çok başarılı olamasamda.. İyi okumalar şimdiden..