Kendi Yaralarına Üfleyen Bir Kadın: Simru
2026 1. kitabı
"Bazı vedalar geri dönmek için değil, bittiğini anlamak içindir." Kahraman Tazeoğlu, Simru ile bizi bir kadının iç dünyasının en kuytu köşelerine götürüyor. Bu kitap sadece bir aşk romanı değil; bir kadının yıkıntılar arasından ayağa kalkma, kendi küllerinden doğma hikayesi. Tazeoğlu’nun o meşhur şiirsel dili, bu romanda her satıra birer hüzün damlası gibi serpilmiş. İnceleme Notları: • Güçlü Bir Kadın Karakter: Simru, yaşadığı tüm hayal kırıklıklarına rağmen "mağdur" rolüne hapsolmak yerine, acısını bir öğretmene dönüştürüyor. Kadın okurlar için Simru, bir aynadan farksız. • Tazeoğlu Üslubu: Yazarın "anlatmıyor, sanki fısıldıyor" dediğimiz tarzı bu kitapta zirve yapmış. Olay örgüsünden ziyade, duyguların tahlili ön planda. • Yalnızlık ve Kabulleniş: Kitabın en can alıcı noktası, birini beklemenin aslında ne kadar yorucu olduğunu ve vazgeçmenin aslında büyük bir özgürlük olduğunu fark ettirmesi. "İnsan en çok, her gün göreceği birine 'elveda' derken yorulur." Sonuç: Simru, kalbi kırık ama umudunu bir yerlerde saklayanların kitabı. Eğer birine söylemek isteyip de yutkunduğunuz cümleler varsa, Simru o cümleleri sizin yerinize kuruyor. Kendi sesini arayan her ruhun bir kez okuması gereken, iyileştirici bir hüzün. Kahraman Tazeoğlu Simru kadir deniz
Edebiyat & Roman
SimruKahraman Tazeoğlu · Destek Yayınları · 20174,084 okunma