2026 17. kitabı
Okunma: 05 Mayıs 2026 10:34
Korkunç bir önsöz ardından gayet hoş tatlı bir kitap okumuş oldum. Normalde önsözleri seven, gayretle okuyan bir insan olarak çok gereksiz gördüm o 90 sayfayı. Tez gibi yazılmış, fazlaca tekrara düşmüş ve 15 sayfaya sığabilecek şeyi genişletip 90 sayfa haline getirmiş olarak gördüm. Mesela 4. Bölümde yer alan 5 ile işaretlenmiş alanın açıklaması da çok gereksizdi. Önsöz kitaba dair hevesimi ciddi oranda azalttığı için asıl kitabı da düşük motivasyonda okudum maalesef. Ardavirafname genel hatlarıyla dönemi için oldukça önemlidir buna eminim ancak günümüz okuru olarak bu tarz metinler ve din bazlı eserleri fazlaca gördüğümüz için hayatımda bir boşluğu tamamladı desem tamamen yalan olur. Dante Alighieri den İlahi Komedya eserini okumak için son kitap olduğu için okudum tamamen. Kurallar çerçevesinden oluşan, hoş bir kapağa sahip, zorunlu olmadığı zaman bir okurun merak edeceği unsurlara sahip olmayan bir eser. Çok yerdim, sebebi gerçekten okuma motivasyonumu düşürmesi ve yıllardır okumak için can attığım ve yol aldığım İlahi Komedya’ya beni biraz uzaklaştırmasıdır. Daha iyi kitaplar okumak dileğiyle..
ArdavirafnameArdaviraf · Pinhan Yayıncılık · 2017210 okunma