Hep aynı, tamamen farklı!
2026 19. kitabı
Kalın gözüken, canım sıkılır mı diye korkutan ama aslında şu gibi akıp giden büyülü gerçekçiliğin harika bir örneği. Murakami hep benzer kişilerin etrafında(yalnızlığı seven, müzikle haşır neşir ve sessiz sakin yaşamlar sürdüren kahramanlar) olay örgülerini kuran, anlatım dili güçlü yazar. Okuduğum üçüncü kitabı, üçü de keyifli ve içine çeken eserler. Bu dünyanın dışında da alemler olduğunu aynı zamanlarda farklı durumlar yaşandığını kurguluyor. Diğer okuduğum kitaplarda da vardı. (Zemberek kurşunun güncesi, sahilde kafka) Olay örgüsü okuyucuyu her zamanki gibi merakla beklentilere sokuyor, saf bir anlatımla ve fiziki dünyanın veremeyeceği bir tatminle kurgular yaşanırken, insan olayda bir parça rol almış gibi hisseder hale geliyor. Sanki okurken herhangi bir kahramana bir an da olsa dönüşmüş ve o kişinin yerine olaya dahil olmuşuz gibi bir izlenime kapılıyor insan. Doğaüstü deneyimler ise monotonlaşan dünyanızda bize belirsiz olasılıkların cazibesini, ihtimalini sevdiriyor. Her kitabı benzer mantıkla kurulu olsa da olaylar ve kişiler okuyucunun beyninde sağlam tahtlar ediniyor. Okuması aşırı keyifli, heyecan verici ve ufuk açıcı.
Kumandanı ÖldürmekHaruki Murakami · Doğan Kitap · 20182,282 okunma