Büyü Dükkanı
2026 88. kitabı
Okunma: 06 Mayıs 2026 00:00
Kitapta aktarılan hikaye, tabelası olmayan gizemli bir dükkanda, müşterilerin kurtulmak istedikleri korkularını, takıntılarını veya acılarını takas ettikleri o tuhaf alışverişlerle açılıyor. Büyü Dükkanı'nda para geçmiyor; burada sadece "duygular ve bedeller" var. Türköz, "Bedelini ödemeye hazır olduğunuz her şeyi satın alabilirsiniz. Ancak ödediğiniz bedel, bazen aldığınızdan çok daha ağır olabilir," diyerek aslında dükkana gelen her müşterinin içsel yolculuğunun özetini yapıyor. Okurken kendinizi o loş ışıklı dükkanda, bilge satıcıyla kendi hayatınız hakkında pazarlık yaparken buluyorsunuz. Dükkana gelen her vaka, zannımca yazarın terapi odasından bir yansıma sunuyor. İnsanın kendi karanlığıyla yüzleşmesi, yitirmek istediklerinin aslında onu o yapan şeyler olduğunu fark etmesi fikri oldukça sürükleyici bir biçimde anlatılmış. Kitabın kalbi, "kendini kabul etme" ve "fedakarlık" üzerine sorularda yatıyor. Kurtulmak istediğimiz bir huyumuz, aslında bizi ayakta tutan yegane kalkan olabilir mi? Büyü Dükkanı Yeşim Türköz
Büyü DükkanıYeşim Türköz · Epsilon Yayınları · 20234,605 okunma