2026 32. kitabı
"İnsanlarla ve dünyayla arama büyük bir dikkatle ördüğüm duvar çatlamış gibi hissediyorum, her an yıkılıp yok olabilir gibi.Zihnimdeki baraj kapaklarının hepsi birden açıldı sanki ve düşünceler kontrolsüz şekilde akmaya başladı. Tüm bunlar beni tüketiyor. "Oğullarınıza hiç benzemiyor,Size de pek benzemiyor. Sürünün içindeki kara koyun o muydu dersiniz.? "İnsanın annesinin olmaması çok garip bir şey, tıpkı dümeni olmayan bir gemide kalmak gibi." Karanlık Göl benim için sadece bir polisiye değil, aynı zamanda insanın kendi karanlığıyla yüzleştiği derin bir yolculuk oldu. 12 Aralık Cumartesi günü Sonny Gölü’nde suların üzerinde yatan bir kadın cesedi… Üstelik etrafına özenle serpiştirilmiş güller… Daha ilk sahneden itibaren içimi garip bir huzursuzluk kapladı. Bu görüntü bana sıradan bir cinayetten çok daha fazlasının olduğunu hissettirdi. Olay yerine gelen polisler ve ardından tecrübeli dedektif Gemma Woodstock ile ortağı Felix’in davayı devralmasıyla hikâye beni tamamen içine çekti. Kurbanın Smithson Lisesi’nde öğretmen olan Rosalind Ryan çıkması ve Gemma’nın onu geçmişten tanıyor olması olayın seyrini bambaşka bir noktaya taşıyor. Çünkü bu artık sadece çözülmesi gereken bir cinayet değil; aynı zamanda geçmişle hesaplaşma, bastırılmış duyguların gün yüzüne çıkması demek. Gemma’nın olaya yaklaşımındaki o titizlik, o içsel çatışma ve zaman zaman kendisiyle yüzleşmek zorunda kalışı beni en çok etkileyen kısımlardı. Yazar Sarah Bailey öyle bir atmosfer kurmuş ki; o kasabanın puslu havasını, gölün karanlığını ve karakterlerin içindeki karmaşayı resmen hissediyorsun. Olaylar katman katman açıldıkça Rosalind’in sandığımız kişi olmadığını, herkesin içinde sakladığı sırlar olduğunu görmek beni daha da meraklandırdı. Sayfaları çevirirken sürekli “bir şeyler çıkacak” hissi hiç peşimi bırakmadı. En çok hoşuma giden şey ise kitabın sadece “katil kim?” sorusuna odaklanmaması oldu. Aynı zamanda bir kadının geçmişiyle, hatalarıyla ve duygularıyla yüzleşmesini okumak hikâyeye çok güçlü bir psikolojik derinlik katmış. Finale doğru gerilim öyle güzel yükseliyor ki kitabı elimden bırakmakta gerçekten zorlandım. #ruhumunaynasiileokuyoruz ,#thekitapyayınları .
Edebiyat & Roman
Karanlık GölSarah Bailey · The Roman Yayınları · 2018155 okunma