·112 syf.····Okunma: 07 Mayıs 2026 22:50 ÂZÂDE
Merhabalar size bugün aşkın, dramın bazı kavuşmaların olduğu ama bazı kavuşamamaların da aşkı söndüremeyeceğini anlatan bir kitapla geldim. Gelin hemen konusundan bahsedeyim biraz size.
Âzâde, yetimhanede büyümüş kimsesiz ve sevgiye aç kalan bir kadın. Ancak buna rağmen kendini güzel yetiştirmiş ve mesleğini alarak yetimhanede çocukların yanında çalışmaya başlamış bir genç kadın. Bir gün orada tanıdığı Hızır isimli genç adama aşık olur ama ona bir türlü açılamaz. Fakat buna rağmen uzun zamandır onu sevmekle birlikte hakka olan aşkına da muvafık olur. Gece gündüz rüyalarına ve dualarına aldığı Hızır'ı rastgele bir mekanda tanıştığı Kenan'a anlatır bir tek.
Kenan'ın ise sevdiği genç kız olan Meliha ile bilinmeyen bir sebeple ayrılırlar. Evlenme hayali kuran genç adam sevdiği kadının neden gittiğini anlayamaz ama günler sonra fark eder ve sevdiğine Âzâde sayesinde tekrar kavuşur. Meliha'nın kuzenini Âzâde için düşünseler de genç kadın kalbine söz geçiremediği için herkese o kapıyı kapatmıştır. Hızır ise başkasına sevdalı kendi dünyasında olan bir adamdır ve Âzâde'ye sadece kardeşim diye hitap eder.
Sevdanın en güzel halini okurken duanın ve ilahi aşkın kadrini bir kez daha anlamanızı sağlıyor bu kitap. İçerisinde maneviyatın olması sizi ekstra etkiliyor. İçerisinde birkaç şiirinde bulunduğu bu eseri herkese tavsiye ederim. Pişman olmayacağınızı düşünüyorum. Âzâde'nin aşkını merak ettiyseniz kaçırmayın derim.
@fazi.leasar
@uyanisyayinevi