2026 13. kitabı
Okunma: 08 Mayıs 2026 17:53
İlk gençlik yıllarımda belki daha fazla severek okuyabilirdim. Orta yaşlarda olduğum bir dönemde Küçük Kadınları biraz fazla masalsı bularak okudum. Genç okurlara kesinlikle tavsiye ederim. 1800'lü yıllarda iç savaşın olduğu bir dönemde babalarını savaşa gönderen evde anneleri ile kalan dört kardeşin hikayesine tanıklık ediyoruz. Hikayede evdeki yardımcıları ve komşularını da görüyoruz. Benim roman boyunca sorguladığım noktalar iç savaşın olduğu bir dönemde evdeki atmosferde hala birçok şeyin tozpembe yaşanması, savaşın getirmesini beklediğimiz yoksulluk ya da tedirginlik duygusunu hissedememiş olmam. Neredeyse sonuna gelene kadar masal okuyormuş gibi hissettim. Sadece romanın sonuna doğru yaşanan bir iki olayla trajedilerine tanık olmak beni konunun gerçekliğinden uzaklaştırdı. Evet tatlı bir havası vardı, okurken sizi zorlamayan gayet akıcı bir roman. Ancak gerçeklik kısmını biraz fazla ciddiye alan okurların keyif alarak okuyacağını sanmıyorum.
Küçük KadınlarLouisa May Alcott · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202019,5bin okunma