2026 14. kitabı
Okunma: 09 Mayıs 2026 18:45
​Bu akşam, o çok sevdiğim, pembe kapaklı, üzerinde pırıldayan yıldızları ve büyülü değneğiyle bana umut vadeden kitabımı bitirdim. Sayfaları çevirdikçe içimdeki "ev yapımı mutluluk tarifleri" birikmiş, kalbim o hafiflemeye başlamıştı. Kitabı usulca kapattım, derin bir nefes aldım ve kafamı kaldırdığımda adeta zaman durdu. ​Karşımda, o tatlı pembe kapağın aksine, alev alev yanan, turuncu ve kızıl tonlarıyla gökyüzünü bir kor gibi kucaklayan bu muhteşem şehir manzarası vardı. Elektrik telleri ve binaların siluetleri bu ateş denizinin içinde asılı kalmış, güneş son bir kez şehri selamlıyordu. O an anladım ki, kitaptaki o "sihirli değnek" aslında dışarıda, o pembe dumanların içinde değil; tam da bu anın, bu manzaranın ve bu farkındalığın içinde saklıymış. Kitabım bana mutluluğu kendi ellerimle nasıl yapacağımı öğretmişti ama o akşam gökyüzü bana, hayatın kendisinin de bazen en güzel tarif olduğunu gösterdi. Kalbimdeki hafiflik ile gözümdeki bu büyü birleşti ve içimden o son cümlenin sıcaklığı geçti: ​"Kendi sihrini kendin yaratmalısın, çünkü hayat bazen sadece senin ona nasıl baktığından ibarettir." ​#SermingYaşar #EvYapımıSihirliDeğnek #HayatımınSihri #GökyüzüBüyüsü #MutlulukKendiEllerimizde @lafeynaesmanur Ev Yapımı Sihirli Değnek Şermin Yaşar
Ev Yapımı Sihirli DeğnekŞermin Yaşar · Elma Yayınevi · 20193,122 okunma