2026 14. kitabı
Okunma: 02 Nisan 2026 23:44
Normal İnsanlar, Sally Rooney 264 sayfa, Can Yayınları Connell ve Marianne İrlanda’nın küçük bir kasabasında yaşayan iki gençtir. Aynı liseye giderler fakat birbirlerini okul ortamında hep görmezden gelmeyi tercih ederler. Okul dışında ise birbirlerinin hem en yakın arkadaşı hem de sevgilisidirler. Bu yakınlığı ikisi de dillendirmezler ve adeta aralarında bir şey yokmuş gibi bu duygusal ilişkiden söz etmezler bile. Bu tam olmamıştık hali bir süre sonra fire verir ve üniversiteye başladıklarında ayrı düşerler. Zaman zaman ilişkileri kopsa da aralarındaki çekim bir türlü kaybolmaz. Tam bir ne seninle ne de sensiz olabilme durumudur diyebiliriz. Herkesin kendi gençlik yıllarından bir şeyler bulabildiği, tanıdık duyguların anlatıldığı samimi bir hikaye bu. Evet belli bir kurgu, öykü, sonuç olmasa da kıymetli bir süreç anlatımı. Dillendirilemeyen duyguların, ikili ilişkilerde olmamıştık hali, arkadaşlık mı yoksa başka bir şey mi sorunsalı. Hepsinden biraz var. Keyifli bir kitaptı benim için. Dizisi de varmış bir ara bakacağım sanırım. Tam bir gençlik romanı. Meraklılarına tavsiyemdir. Keyifle okuyun #alıntı “Marianne, dedi, hiç inançlı biri değilim ama bazen Tanrı’nın seni benim için yarattığını düşünüyorum.”
Normal İnsanlarSally Rooney · Can Yayınları · 20199,8bin okunma