es

@esr_wx
2026 2. kitabı
Falih Rıfkı Atay tarafından yazılan Çankaya, Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını, Kurtuluş Savaşı’nı ve Cumhuriyet’in kuruluş sürecini anlatan önemli bir eserdir. Kitapta Osmanlı Devleti’nin son döneminden başlayarak yeni Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına kadar yaşanan siyasi, toplumsal ve kültürel değişimler ele alınır. Yazar, birçok olaya yakından tanıklık ettiği için anlatım gerçekçi ve samimi bir hava taşır. Eserin temel amacı, Atatürk’ün liderliğini, düşünce yapısını ve Cumhuriyet’in hangi zor şartlar altında kurulduğunu okuyucuya aktarmaktır. Kitapta yalnızca savaş yılları değil; inkılap süreci, devletin yeniden şekillenmesi ve toplumun modernleşme çabaları da anlatılır. Bu yönüyle eser, hem tarihî hem de düşünsel bir içerik taşır. Çankaya’nın verdiği en önemli mesajlardan biri, güçlü bir toplumun ancak akıl, birlik ve çağdaş düşünceyle ilerleyebileceğidir. Aynı zamanda eser, bir ülkenin yeniden ayağa kalkabilmesi için kararlı bir liderliğin ve halk desteğinin ne kadar önemli olduğunu gösterir. Genel olarak Çankaya, yalnızca bir biyografi ya da tarih kitabı değil; Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş ruhunu yansıtan değerli bir eserdir.
Tarih
ÇankayaFalih Rıfkı Atay · Pozitif Yayınları · 20215bin okunma