·536 syf.····Okunma: 13 Mayıs 2026 23:24 Kitabı bitirdiğimde uzun süre duvarla bakıştım. Çünkü benim için yedi gün süren bu serüven çok yoğun ve etkileyiciydi. Bir Kayra oldum, bir Kinyas. İlk sayfadan son sayfaya kadar bol bol empati yaptım. İki farklı karaktere büründüm. Onlar oldum. Onlarla sinirlenip, onlarla üzüldüm, onlarla nefret ettim.
Fakat böylesine kötülükler yapmalarının nedenini asla kafamda makul bir zemine oturtamadım. Bir puan kırmamın sebebi bu mantıksızlık. Çünkü insanın durduk yere bu kadar kötü olması imkansız. Hatta kötülüğün bile bir sınırı var, ama Kayra ve Kinyas'ın yaptıklarının bir sınırı yok. Bu kadar da olmaz, dediğim çok şey oldu. Ve bunları yapmalarının hiçbir sebebi yok. İnsanlardan, hayattan böylesine intikam almalarının hiçbir sebebi yok. Hastalar sadece, hem de çok hasta.
İncelemelerde kitabı çok uzun sürelerde okuyan hatta okuyamayan, anlatılanlardan dolayı rahatsızlık duyup yarım bırakan çoook insan vardı. Haksız da değiller, herkese hitap edecek türde bir kitap değil. Ama ben sevdim. Zaten beni olduğum yerden alıp tanımadığım bilmediğim ülkelere götüren, maceradan maceraya sokup, beni kitabın içindeymiş gibi hissettiren, heyecanlandıran ve sonunu merak ettiren eserlere bayılırım.
Neticede güzeldi, farklı bir deneyimdi benim için. Kitapta çizilmedik yer bırakmadım, alıntılar muazzam. Yazım dili de hoşuma gitti, sıkmadı ve yormadı. Yazarın diğer eserlerine de bir göz atacağım İlerleyen zamanlarda..