2026 27. kitabı
Okunma: 04 Mayıs 2026 12:07
İkinci Yeniciler’den biri olan Sezai Karakoç’un 1979-1988 yılları arasında kaleme aldığı ve Diriliş Dergisinde yayımlanan ‘Alınyazısı Saati’ ve ‘Ağustos Bir Meşaledir’ adlı şiirlerinin bulunduğu kitabıdır Alınyazısı kitabı. “Açar bir gün elbet yeniden gönlümüzün çiçekleri” diyor Karakoç ve Filistin’den Afganistan’a, Filipinler’den Afrika’ya, Habeşistan’dan Türkistan’a nerede bir zulüm varsa onları dile getirmekle kalmıyor, bu zulmü yaşayan insanların dertleriyle hemhal olmamızı da sağlıyor o muazzam dizeleriyle. Ayrıca Hz. İbrahim, Hz. Yakup ve Hz. Musa’yı hatırlatarak o dönemki insanların zalimliğini, dinî hükümleri nasıl çarpıttığını da biz okuyucularına gösteriyor. Yazara göre, İslam medeniyeti eski görkemli günlerini yitirmiş olsa da, yeni nesil kendine gelip silkelenirse eski günlerine dönebilecektir. Biz Müslümanlar için diriliş meşalesi henüz sönmemiştir. O sönmediği sürece de bir umut hep vardır. Karakoç’tan okuduğum üçüncü kitaptı. Bunların arasından en beğendiğim eserin Alınyazısı Saati olduğunu söyleyebilirim. Değindiği konular, kullandığı söz sanatları, dili, üslubu her şeyiyle enfes bir kitaptı. Okumak isteyenlere tavsiyemdir; okuyun, okutun. Kitapla kalın, esen kalın.
Alınyazısı Saati - Şiirler IXSezai Karakoç · Diriliş Yayınları · 20181,162 okunma