2026 31. kitabı
Okunma: 28 Nisan 2026 16:01
Modern siyasette yalanın, manipülasyonun ve algı yönetiminin nasıl işlediğini inceleyen; medya, propaganda ve kitle psikolojisi üzerine düşünsel bir çalışma. Yalın Alpay, özellikle “hakikat sonrası çağ” (post-truth) kavramı üzerinden siyasal iletişimi analiz ediyor. Kitapta; propagandanın dönüşümü, sosyal medya etkisi, siyasal manipülasyon, dezenformasyon, lider kültü, kitle psikolojisi gibi başlıklar ele alınıyor. Güçlü Yönler Post-truth çağ ve dezenformasyon üzerine önemli tartışmalar içeriyor. Siyaset, iletişim ve psikolojiyi birlikte ele alıyor. Akademik olmasına rağmen okunabilirliği yüksek. Medya ve siyasetin ilişkisindeki manipülasyonu görünür kılıyor. Zayıf Yönler Bazı bölümler çok güçlüyken bazıları daha yüzeysel kalabiliyor. Özellikle propaganda ve algı yönetimi üzerine fikirler yer yer yineleniyor. Bazı okurlar kitabın politik tonunu fazla belirgin bulabilir. Sorunları iyi analiz ediyor ama çözüm önerileri daha zayıf kalıyor. Kimler Okumalı? Siyasal iletişim ve medya ile ilgilenenler Kitle psikolojisi üzerine düşünen okurlar Post-truth çağ ve dezenformasyon konularını merak edenler Siyaset sosyolojisi okumaları yapan öğrenciler Neden 7 verdim? Güncel ve düşündürücü ama yer yer tekrar eden ve tam derinleşemeyen bir kitap.
Yalanın SiyasetiYalın Alpay · Destek Yayınları · 20171,084 okunma