·312 syf.··Beğendi
···Okunma: 14 Mayıs 2026 23:09 Herkese merhaba,
Yazardan okuduğum üçüncü roman Örümcek Burgacı oldu. Uzun zamandır böylesine özgün bir roman okumamıştım. Yazarın kafasının farklı çalıştığını Oğullar ve Rencide Ruhlar kitabından biliyordum fakat bu kitabıyla kalemine, düş gücüne bir kez daha hayran kaldım.
Romanda alternatif bir tarih anlatısına yer verilmesinin yanı sıra bilimkurgu, psikoloji, siyaset felsefesi ve polisiye birbirine çok iyi entegre edilmiş. Ortada ciddi bir emek var.
Bilimsel konulara gerektiği kadar yer verilmiş olsa da kitabın neyi anlatmak istediğini anlamak için yine de dikkatli okumak gerekiyor.
Yazardan okuduğum diğer eserlerde kara mizah unsuru daha baskındı ve eğlendiriyordu. Bu kitap da ise kara mizah o kadar da baskın değil. Bunu bilerek okumaya başlarsanız hayal kırıklığına uğramazsınız. Bu özgün eseri sadece bir polisiye roman olarak değil, bahsettiği konular üzerinde kafa yorarak okumanızı tavsiye ederim. Keyifli okumalar.