Puan vermedi·301 syf.·
2026 6. kitabı
John Taylor Gatto
8.4/10 · 1.484 okunma
Eğitim Yönetimi alanında yüksek lisans yaptığım için bu kitap çok ilgimi çekti. Daha fazla bilgi almak isterim açıkçası sizden. Kısa bir araştırmamdan gördüğüm kadarıyla yazar çocuklara daha fazla zarar vermemek için öğretmenlikten istifa etmeyi düşündüğünü yazmış. Eleştirel pedagoji kokusu aldım 😄. Çoktan seçmeli sınavlarla ilgili araştırmalar var. Eleştirel düşünmeyi engelleyip indirgemeci mantığa götürdüğü savunuluyor. Dolayısıyla hayatı 5 şıktan ibaret sanıyoruz. Gerçekten üzerine düşünen çok az insan var bu konuları. Güzel kitaba benziyor listeme ekledim teşekkür ederim.
Mihriban
Yorumunuz için teşekkür ederim. Yazarın eleştirilerinin odağında eğitimden çok, merakı ve eleştirel düşünceyi törpüleyen sistem anlayışı var gibi geliyor bana. "Hayatı beş şıktan ibaret sanmak" tespitiniz de kitabın ruhunu çok güzel özetlemiş. Umarım okuduktan sonra yeniden değerlendirme fırsatı buluruz. Bu arada, henüz okuma fırsatı bulamadım ama yazarın "Aptallaştıran Eğitim" adlı kitabı da oldukça dikkat çekici görünüyor; benzer eleştirileri daha kapsamlı ele aldığı söyleniyor, belki ilginizi çeker.