Adelaide
2026 27. kitabı
Okunma: 16 Mayıs 2026 12:33
Adelaide Özsaygının ne kadar gerekli ve önemli bir gerçek olduğunu bir kez daha anlamama sebep olan kitap. Bu kitap hakkında söyleyeceğim her şeyi tek kelimeyle özetleyecek olsam “gerçek” derdim. Okuduğunuz şeylere bazen sinirleniyorsunuz, bazen anlam veremiyorsunuz, bazen “Yok artık !” diyorsunuz ama hiçbir zaman “ Bu kadarı da olmamıştır.” diyemiyorsunuz çünkü oluyor, biliyorsunuz. Adelaide’nın yaşadığı toksik bir ilişkiyi okuyoruz kitap boyunca temelde. İlişki dinamikleri hakkında birkaç ipucu ediniyoruz kitabın başlarında ve çok şaşırtıcı bir şekilde her şey çok “normal” geliyor başlarda. Ta ki bu ikili (Adelaide ve Rory ) ilişkileri hakkında yeni şeyler keşfedene ve birbirlerinin yeni versiyonlarıyla, farklı kişilikleriyle karşılaşmaya başlayana kadar. Gencecik bir kızın sürekli görmezden gelinişini, başkalarıyla karşılaştırılışını ve yok sayılışını okumaya başlıyoruz bu süreden sonra. Bu kitapta beni belki de en çok etkileyen şey bu olmuştu. Baktığınızda karşısındaki kişi Adelaide’a hiçbir zaman “fiziksel” anlamda bir zarar vermiyor ama onu psikolojik olarak o kadar sistematik bir şekilde görmezden geliyor ve öylesine değersiz hissettiriyor ki ; zaten kendisine saygı duymak ve sevmekle sorunu olan Adelaide, yaşamla olan ilişkisini sorguluyor. Okuması hem çok keyifli hem de zor bir kitaptı. Birçok zıtlığı içerisinde barındırıyordu, aynı hayatın kendisi gibi… NOT : İçerisinde +18 öğeler ve tetikleyici sahneler barındırıyor.
AdelaideGenevieve Wheeler · Kairos Kitap · 20251,877 okunma
Ay kitapları yorumlamanin devamı gelsinn