Aşkın Gözyaşları Kitap Serisi-Sinan Yağmur İncelemesi.
2026 63. kitabı
Sinan Yağmur’un Aşkın Gözyaşları serisi, tasavvuf edebiyatını modern okuyucuya sevdiren en etkileyici eserlerden biridir. Özellikle Hz. Mevlânâ, Şems-i Tebrizî ve Kimya Hatun ekseninde ilerleyen anlatımı; aşkı yalnızca beşerî bir duygu olarak değil, insanı hakikate ulaştıran ilahî bir yolculuk olarak ele alır. Yazarın sade, akıcı ve duygusal üslubu sayesinde tasavvufun derin kavramları okuyucuyu yormadan aktarılır. Kitap boyunca Mevlânâ ile Şems arasındaki manevi bağ, insanın iç dünyasını sorgulamasına vesile olacak kadar etkileyici bir şekilde işlenmiştir. Özellikle Kimya Hatun karakteri üzerinden fedakârlık, sabır ve içsel aşkın acı yönü güçlü bir şekilde hissedilir. Serinin en başarılı yönlerinden biri, okuyucuya yalnızca bilgi vermemesi; aynı zamanda manevi bir atmosfer yaşatabilmesidir. Sayfalar ilerledikçe kişi kendisini Konya’nın mistik sokaklarında, sema sesleri arasında ve derin bir iç muhasebenin içinde hisseder. Tasavvufa ilgisi olmayan bir okuyucu bile bu eser sayesinde Mevlânâ’nın dünyasına merak duymaya başlayabilir. Aşkın Gözyaşları, sadece bir roman serisi değil; aşkın, sabrın, teslimiyetin ve insanın kendini arayışının edebî bir yansımasıdır. Maneviyat ağırlıklı eserlerden hoşlanan herkes için etkileyici ve kalpte iz bırakan bir seri olduğu söylenebilir. Tasavvufa bakış açımı olumlu yönde güncelleyen bir seri olarak aklımda kalacaktır. Yazarı Sinan Yağmur beyefendi ile tanışmaktan da ayrıca onur duydum.
Aşkın Gözyaşları 1 - Tebrizli ŞemsSinan Yağmur · Kapı Yayınları · 201621,3bin okunma