Dışarılar ne kadar güzel, demiştin. Ayaklarımı özledim, demiştin. Çıkınca dağlara gidelim, demiştin. Kirpiklerin açıldı, kapandı Gelinlikler içinde bir kız Sivilceler içinde bir oğlan Gözyaşı beşiği odalar Hayal salkımı iki çocuk Girdi içeri. Kirpiklerin açıldı, kapandı Derinlerde iki baba masalı Sır tutmuş iki anne Yaşlandıkça bizden masum Yaşlandıkça bir özür duası Girdi içeri Kirpiklerin--- Bir bahçe dolusu gülhatmi Belikleri çözülmemiş kar uykuları Acemi bir deniz sevinci Gövdende boncuklanan gökyüzü Girdi içeri. Kirpiklerin açıldı--- Kömür kokularıyla dolu yalnızlıklar Şekerli sudan yapılmış iki çocuk ağıdı Ölümün sokaklardan taştığı bir şehir Çocuklarının ders çalıştırdığı bir gül anne Girdi içeri. Kirpiklerin açıldı, kapandı Yoksulluğa gülümseyen yaşama büyüsü Gelişini şiirlerle karşılayan odalar Gençlik Parkı'yla Hayvanat Bahçesi arasında Misafir ağırlayan bir yorgun gurbet Girdi içeri. Kirpiklerin--- Rüyalarından yapılmış bir oğlan Arzularından doğmuş bir kız İki güzellik elifi emeklerinden Elleri canında yaşama sevinci Girdi içeri. Kirpiklerin açıldı--- Gülüşü buğday tozu bir baba Süt kokularından bir anne hasreti Bir ellerinde zeytinyağı bir ellerinde peynir -Ben, işten okula gidiyorum akşam soğuğunda- Girdi içeri. Kirpiklerin açıldı, kapandı Yabancı bir gökyüzündeyiz Geldiğimiz yerler çoktan ölü toprağı Yeni insanlar seviyoruz Hepsi, yüzlerinde senin güzelliğin Girdi içeri. Kirpiklerin--- Pata eteklerinde yatıyor, Zeytin başucunda Kimi seviyorsan acısı sende kalıyor Harflerden bir yalnızlık yolların ucunda Kırk beş yıllık bir kavuşma Girdi içeri. Kirpiklerin açıldı--- "Ne düşünüyorsun Hatice" "Bilmiyorum ki" Ağzında sevdiklerinin cümlesiz güzelliği Dünyadan elini çekmiş bir sonsuzluk Girdi içeri. Kirpiklerin açıldı kapandı Doktorlar bembeyaz susuyor Ben sana inanıyorum Ölüm yok dünyada! Son bir gök damlası ağzının burcunda Girdi içeri. Kirpiklerin kapandı, kapandı İlaçlar bitti, uykular bitti Dudakların kurumuyor, ayakların şişmiyor Soracak sorumuz kalmadı Hepimizin canından yapılmış bir ölüm Girdi içeri: - Ciwan beni hatırlayana kadar yaşasaydım, -Ölecekmişim gibi ağlayıp durma öyle. -Tedaviyi neden kestiler ki? - Ölürsem çocuklarımı üzme. - İyi ki seninle yaşadım dünyayı... Şükrü Erbaş / Ölüm Yok Dünyada!
Şeniz...
Sevgisini en derin şekilde hissettiriyor
Şükrü Erbaş özellikle de Ömür Hanım ...
Şeniz...
Kesinlikle Ömür Hanım...