Düzenbaz-Işıl Limae
2026 22. kitabı
Okunma: 18 Mayıs 2026 19:13
7 Tutsak 1 Ölü #2 Bir insanı katil yapan şey denir? 'Bizi intiharın eşiğine toplum getirir. Bize kalan tek şey son adımı atıp atmayacağımızi seçmektir'. Oyunbaz kaldığı yerden devam ediyor. Kitap kulübümüzde bu ay okuduğumuz düzenbaz kitabını ilk kitaptan daha çok severek okudum. Beni ilk kitaba göre çok daha fazla etkiledi . Özellikle duygusal anlamda kitap beni çok etkiledi. Herkese hitap etmeyebilir çünkü içerisinde tetikleyici sahneler bulunuyor. Ama gerilim ve psikolojik roman okumayı sevenlerin hoşuna gideceğini düşünüyorum. Bu kitapta tutsaklarin çaresizlik hissini ve görev esnalarinda yaşadiklari o gerilim hissini çok daha fazla hissettim. Kitapta yazılan metinlerde çok fazla düşündüren öğeler olduğunu düşünüyorum. Özellikle birbirine bağlantılı o kadar olay var ki .. Şiddet olayından,intihar olayına kadar bir sürü detay okuyoruz. Kitapta en sinir olduğum karakterlerden biri Afra'nin babası. Okurken bu nasıl bir baba dedim. Bir insan kızına hiç mi sahip çıkmaz onu korumaz diye düşündüm. Çok iğrenç bir adam ve mahkeme nasıl böyle bir adama kızı ile görüşmesine izin verir aklım almıyor. Gökhan ve Çağrı olayını okurken o sahnenin hissinden dolayı okurken çok rahatsız oldum. Ölüm karakteri manyak ve psikopat olduğu için her şeyi yapabilir diye düşünüyoruz ama o şekilde bir sahne okumak ve düşünmek beni okurken tetikledi.Bir insanın ölmemek için neler yapabileceğini ya da yapmak zorunda kalabileceğini görüyoruz . Gün geçtikçe hepsi daha fazla umutsuz hissetmeye başlıyor.Ölüm karakterinin o takıntılı ve kontrol davranışı beni okurken çok gerdi. Bu kitapta Afra'nin ve diğer tutsakların çöküşünü çok daha fazla hissettim. Kitapta Ölüm karakterinin ailesini ve geçmişini daha çok okuyoruz. Ölümün annesinin normal biri olmadığı o kadar belli ki ve babasının her şeyi para ile cozebilecegini düşünmesi çok sinir bozucu. Ve sonlarına doğru Afra'nin neden hiçbir şey hatırlamadığını anlıyoruz. Daha ogrenecek çok detayımız oldugunu düşünüyorum.Çok fena ve heyecanlı bir yerde bitti. Üçüncü kitabını haziran ayında kulüpte okuyacağız. Egemen ve Kutay'ın hikayesini hala öğrenemedik. Onların neden o evde olduğunu merak ediyorum. Neler olacağını okumak için sabırsızlanıyorum. Kitaba puanım:9/10
DüzenbazIşıl Limae · Martı Yayınları · 2025580 okunma
Güzel yorumunuz için teşekkür ederim♥
Zerrin Kuş
Çok teşekkür ederim ❤️ Çok severek okuduğum bir seri oldu haziran ayında üçüncü kitabını okumak için sabırsızlanıyorum 🥰